Hozzávalók 8 darabhoz
- 130 gramm univerzális gluténmentes liszt
- 50 gramm cukor (vagy 75 gramm eritrit)
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- csipet só
- 1 darab tojás
- 60 gramm tej vagy gluténmentes növényi ital
- 50 gramm hideg vaj (vagy 40 gramm kókuszzsír)
- 50 gramm áfonya (friss vagy fagyasztott)
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és morzsoljuk bele a vajat. Elegyítsük egymással a nedves hozzávalókat, majd a száraz hozzávalók-vaj keverékkel együtt keverjük simára. Nagyon óvatosan forgassuk a tésztába az áfonyát. Két sütőpapír között óvatosan nyújtsuk ki kb. 2 centi vastagra, és pogácsaszaggatóval vágjuk ki a korongokat. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és mintegy 20-22 perc alatt készre sütjük.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Tihanyi András dietetikus, élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi, valamint prevenció-, közösségi egészségfejlesztési és egészségkommunikációs szakértő.