Hozzávalók 4 személyre
- 250 ml habtejszín vagy kókusztejszín
- 3 evőkanál holland (cukrozatlan) kakaópor
- 3 evőkanál eritrit
Elkészítés:
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a kakaóport és az eritritet, és keverjük homogén masszává. Kanalazzuk poharakba, és fogyasztás előtt legalább 2 órát hagyjuk a hűtőben.
A dietetikus tippje: „Tudtad, hogy az eritit különféle szénhidrátok redukciójával előállított alkohol? Természetesen nincs a szó szoros értelemben vett alkoholhoz hasonló bódító hatása. Leggyakrabban gabonák szárából és héjából állítják elő. Glikémiás indexe 0, azaz nem emeli a vércukorszintet, és nincs felszívódó kalória- és szénhidráttartalma. Bizonyítottan fogszuvasodás-ellenes hatású, de nagy mennyiségben (egyénfüggő, de általában napi 30-40 gramm felett) emésztőrendszeri panaszokat okozhat, úgymint hasfájást, puffadást, hasmenést. Nem karamellizálható, és az élesztő sem képes bontani, de kevert tésztákhoz, krémekhez bátran használhatod.”
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.