Sok jó szerv kis helyen is elfér

Egyszerre ijesztő és lenyűgöző videó a terhességről.

A Chicagói Tudományos és Ipari Múzeum által összedobott interaktív animáció elég látványosan foglalja össze a belső szerveket összezsúfoló/összepréselő terhesség ízlés szerint csodaként is felfogható következményeit.

Az eredeti videót ráadásul az anyák testét kívül-belül alaposan átrendező változásokra reagáló nők lelkiállapotát hűen tükröző gondolataival is megspékelték a készítők.

„Rakjátok vissza!”

Kezdetben ugyanis szemlátomást a csoda része dominálja az anyák gondolatait, és a robotpilóta üzemmódba kapcsolt testre való rácsodálkozás, illetve az ultrahangos felvételeken látható karok, lábak és fejek halmazának csodája. „Elképesztő az egész. Hogy csak úgy kinő belőled egy másik ember…”

Később persze inkább a „fogalmam sem volt, hogy fog ez kijönni belőlem” és az „erre azért még nem voltam felkészülve, rakjátok vissza” jellegű gondolatok kezdenek dominálni.

És ahogy ebben a cikkünkben is írtuk, ez is teljesen normális. Ugyanis egy teljesen átlagos, hétköznapi, nem depressziós anyuka is olyan érzelmi hullámvasútra kerül a szülés utáni hetekben, hogy csak kapkodja a fejét. (Nem csak ő, a környezete is.) A hormonok elöntik az agyát, ott a felelősség, amit az új kis emberért vállal. Ezért az első hetekben jó eséllyel sírni is fog. Lehet, hogy sokat. És ez is teljesen normális. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra