Megérte várni: Szenilla szorosan Némó nyomában

A 2003-as Némó nyomában talán Pixar legsikeresebb filmje volt: hihetetlen profitot és egy Oscar-díjat is bezsebelt a nézők szeretete mellett. Így nem volt kérdéses, hogy lesz-e folytatás. Igaz, kicsit sokat kellett rá várni: Lauire Craig 2005-re már megírta, ezt viszont Andrew Stanton sztornózta, amikor átvette a helyét. Tizenhárom év után viszont végre itt a második rész, amely Szenillának ered a nyomába.

Egyszerű és nagyszerű

A ma bemutatott Szenilla nyomában főhőse tehát az első részből már jól ismert memóriazavaros doktorhal, aki még kiskorában elvesztette a szüleit, és most a keresésükre indul. A kalandban természetesen részt vesz az első rész főszereplője Pizsi, és persze a névadó Némó is. Ha pedig tudni szeretné, mit lehet ebből kihozni, olvasson tovább!

Jól prezentált értékek és tanulságok

Egy gyereknek ennél nem is kell bonyolultabb sztori, viszont számos más dolog igen, ami nem sok mesében található meg – szerencsére a Szenilla nyomában nem ezek közé tartozik. A filmnek nagyon jó személyes hangvétele és atmoszférája van, a párbeszédek, a viccek és a mondanivaló a lehető legjobb, ami képes megszólítani az ilyen alkotások célközönségét.

009

Nagyon szimpatikus például, hogy minden egyes karakternek van valami tökéletlensége, gyengesége. Mint azt már tudhatjuk, főhősünknek ez éppen az amnézia, ami persze néha humoros helyzetekhez vezet, így viszont Szenilla céljai elérésének legnagyobb nehézsége és akadálya a saját problémája. Ő azonban bizakodóan és kitartóan próbálja átugrani a saját árnyékát, miközben tovább viszi az előző rész nehezen vitatható fő mondanivalóját is: a család a legfontosabb, értük bárhova elmegyünk és bármit megteszünk.

Lesz ez még jobb is

Végül, de nem utolsó sorban már csak a jó karakterek kellenek, amiből van is egy-kettő, de a filmnek nem ez a legnagyobb erőssége. Szenillát érdemes volt a középpontba helyezni, kellően jó fazon, remekül felépített háttértörténettel. Mindez sajnos a két bohóchalon, és Hanken, a polipon kívül nem igazán mondható el senkiről sem. Az említett nyolckarú viszont remek párost alkot Szenillával a mozivásznon.

007

Mindezek ellenére Szenilla szorosan ott van Némó nyomában: ez is jó eséllyel felküzdi magát a Disney Pixar legjobb filmjei közé (kár, hogy manapság kicsit szegényes kínálattal rendelkeznek), és méltó folytatása elődjének.

Oszd meg másokkal is!
Mustra