Bolhás kutyák rázzák szőrüket a fa alatt

Előújt belőlem a kisördög és összegyűjtöttem néhány játékot, hogy ti is szórakozhassatok azon, mennyi pihentagyú dolgot tudunk megvenni (én is) a gyerekeinknek karácsonyra. Tartsunk egy kisebb design centert (by Fábry) és írjátok meg ti is, milyen játéktól dőltök le a kockás fotelről! Aki pedig valamelyikbe beleszaladt, ne szégyellje, mindenkivel megesik.

Bevallom, tévéreklámokból „okosodtam”, hogy megírjam ezt a kis szösszenetet, s bizonyára rengeteg olyan darab kimarad majd, ami elkerülte a figyelmem, de itt lenne a helye (majd ti megírjátok). Amikor Freddel, a bolhás kutyával szembetaláltam magam, éreztem, hogy itt most nagy dolog született. Persze, ha játékfejlesztő lennék, engem is nyomasztana az a feszültség, hogy mindig valami újat kell alkotni, sok játéknak viszont olyan izzadtságszaga van, hogy komolyan szánom az alkotóját. Mert akárhányszor ránéz majd erre a szerencsétlen játékra, most történetesen a Bolhacsata társasjátékra gondolok, mindig mardosni fogja a bűntudat, hogy ezért a borzalomért ő a felelős. A történet lényege, hogy Fred bundájába bolhát kell tenni, s rázogatni kell. Az nyer, akinek fent maradnak a bolhái a kutyán. Világos. Persze az is lehet, hogy a klaviatúra és a monitor túlságosan beszűkültté tett, s nem tudom eldönteni, mi a jó móka. Bolhacsata társasjáték 4.350 forintért.


 

A Fur berries mellett erős kampány van, így biztosan minden ovis rítt érte otthon, vagy ha eddig még nem, akkor majd fog. És igen, ez az, amit majdnem megvettem én is (és számos értelmes, szimpatikus és felvilágosult barátom is), pedig fiam van, de az utolsó pillanatban visszatértem a földre. Az illatozó plüss vagy szőr mackó (cica, kutya), alapkoncepciója végül is rendben van. A gyerekek szeretik az ilyen puha kis izéket, amihez bújhatnak, társuk lehet, az pedig, hogy eperszagot áraszt (vagy valami mást), csak egy plusz tulajdonság, ez legyen a legnagyobb problémánk. Ideális ajándék mondjuk, ha nagyon büdös az ágynemű, boldogan fog a gyerek az állat hasába inhalálni, sőt egyből két legyet ütünk egy csapásra, megvan a lakásillatosító is. A Fur berries-zel remekül tudják hergelni egymást a srácok, akkor vagy értékes tagja a csoportnak, ha kisírsz egyet. A golyóvá gyúrható állatkák cirka 5.000 forintért cipelhetők haza, hogy röviddel utána a feledés tengerébe süllyedjenek.
 

Sokan küzdenek azzal a problémával, hogy tartanának állatot, de a hely (szelleme) nem engedi. Ezért nincs kutya, macska, egér, pocok, pinty és még sorolhatnánk. Nos, nekik tökéletes, áthidaló megoldás az interaktív állat bevetése. Ebből egy pihentagyú példány a beszélő papagáj, amely akkora, mint az óvodásunk fele. Minek bajlódnánk az élő papagájjal, az úgy is csak teletojja a lakást, vegyünk műállatot! Nem kell félni, hogy éhen veszik, ha elfelejtünk magot szórni neki, nem repül ki az ablakon, ha szellőztetünk, és ha túl sokat rikácsol, csak kikapcsoljuk és kész, mehet a sarokba, mert meguntuk. Nem kell félni az állatvédőktől sem, ha kukába kerül, ami nagy valószínűséggel igen hamar be is következik, mert a serkenő szervezetnek jobb dolga is akad, mint egy gépet tanítani beszélni, és egy műanyag valaminek magot szórogatni. A játék tud turbékolni, rikácsolni, táncolni, füttyenteni, kacagni és szívesen ad puszit is. Mindezt közel 20.000 forintért (élő papagáj tenyésztőtől 600 forint). Itt ragadom meg az alkalmat és javaslom a műgyerek feltalálását elfoglalt és türelmetlen felnőtteknek, ha sír, kikapcsolható, ha meguntuk, a szekrény tetejére tehető, s ha gondoskodni vagy villogni kell vele, csak elő kell bányászni. Kereslet lenne rá, s nagyot lépne előre a világ sok szempontból.
 

A Moon sand színes homok, gyerekeknek kifejlesztet gyurmakészlet. Az ötlet alapvetően teljesen rendben van, kreatív, gyerekbarát, nem kell a kákán is csomót keresni. Egyszer már majdnem vettem is húsvétra, aztán visszapattant a kezemből, mert megláttam az árát, 6.000 forint volt. Néhány sorral odébb aztán megvilágosodtam és perverz ötletem támadt. Tél van és be vagy zárva a lakásba? Hiányzik a homokozó? A gyurma betontömbbe szárad hetente a kölyök keze alatt? Vegyél homokot! Fogj egy lapátot, bizonyosodj meg róla, hogy nem piszkolta össze a macska és varázsold bele egy vödörbe. Nem szárad ki, vagy ha mégis, használj vizet a csapból. Dobd föl a komor és hideg délutánokat homokozással, vegyél hozzá 100 forintért különböző formákat, építs alagutat és várat, majd lelkiismeret-furdalás nélkül zúzd össze, hogy új alakzatot készíts! Az üzleti tervemből sajnos még hiányzik a homok színének különböző pasztell árnyalattá változtatása, de higgyétek el, hamarosan megoldom azt is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek