18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Vágykeltő dallamok: ez a 7 legjobb zene szex közben

GettyImages-1306452266

A zene és a szex kombinációja régóta szerves részét képezi az egészséges erotikus kultúrának. Persze, ma már a „Netfilx and chill” is menő, de még mindig nem szabad elvetni azt sem, hogy egy jó dal alapozza meg a szexi hangulatot.

A zene nem csak azt a célt szolgálja, hogy elfedjük vele a szerelmeskedés hangját a szomszédok vagy családtagok elől. Pszichológiai hatása van: vágykeltő erejű. A zenehallgatás a dopamin felszabadulását idézi elő. Fokozza a pulzusszámot és a légzést – mindkettő az izgalom jele –, és a zene által nyújtott élvezet felkészítheti a testet a szexuális élvezetre.

Így függ össze a zene és a szex: vágykeltő hatása is lehet

Pszichológusok szerint a zene közvetlen hatással van az agy örömére, ráadásul a szex közben lejátszott zene csökkentheti a gátlásokat.

De kimutatták azt is, hogy a szex közbeni zenehallgatás megfékezi az idegességet, és elvonja az egyén figyelmét a negatív gondolatokról, például a testképével vagy teljesítményével kapcsolatos aggodalmakról. 

A figyelemelterelésen kívül a zene segíthet az embernek a feladatra – adott esetben a szexre – összpontosítani.

Mindenki tapasztalta már, hogy egy jó szám feldobja a hangulatot, még egy baráti összejövetelen is. Hát még egy romantikus estén.

A zenének pszichológiai hatása van a szexre
A zenének pszichológiai hatása van a szexreDragan Todorovic / Getty Images Hungary

A zene hozzájárul az izgalom fokozásához, ami a szexuális élmény hasznára válik.

Akkor most lássuk, hogyan állítsd össze a zenei listád, ha a tökéletes éjszakára vágysz:

Lolo Zouaï: Give Me A Kiss

2019-ben Lolo Zouaï debütáló albumának címadó dalában az élet lassú indulása miatt panaszkodott: „Álmok jönnek és mennek, maradok / Álmok jönnek és mennek, maradok” – énekelte. Aztán a francia–amerikai énekes-dalszerző ugrott három évet, megérkeztünk a mába, és a „Give Me A Kiss” című kislemezen a szintetikus popot és a James Blake-stílusú visszhangokat keveri, hogy sötét és szexis megjelenést kölcsönözzön a dalnak, na meg a fülledt erotikus estének is.

Ouri: The More I Feel

A dal, ami betölti a szobát. A montreali művész, Ouri nemcsak hangjával teszi izgalmassá, de a zenéjével is. Ez az a dal, amihez el tudod képzelni, ahogyan a párod a blúzodat gombolgatja, de azt is, ahogy összebújva egyszerre mozogtok a kedvenc pózotokban.

Nick Cave és Kylie Minogue: Where The Wild Roses Grow

Ez már klasszikusnak számít, de ne hagyd ki. Tragikus szerelmi történetet mesél el a melankolikus duett, de mégsem a sötét részét veszi ki belőle az ember, hanem a szenvedélyt. Nyugodtan teszteld a zene hatását, kezdd ezzel, és nem fogsz csalódni.

Egy könnyed nyári este, zene és szex… Getty Images Hungary
Egy könnyed nyári este, zene és szex… Getty Images HungaryBen Pipe Photography

Blood Orange: Chamakay

Ez a fülledt dal nemcsak a szeretkezéshez illik, hanem a forró nyárhoz is. A végén a szaxofon pedig különösen szexivé teszi a ti estéteket is.

Beyonce: Crazy In Love

Beyonce sok dalát fel lehetne tenni erre a playlistre, de A szürke ötven árnyalata című filmhez készült remixnek mindenképp itt a helye. A huszonnyolcszoros Grammy-díjas amerikai R & B énekesnő hangja szinte üvölt azért, hogy két szerelmes egymásba fonódjon!

Lana Del Rey: Burning Desire

Égő vágy és a szombat esték. Mi is lehetne ennél romantikusabb? Talán csak a pezsgőt vagy a bort ne felejtsük el bekészíteni, mert a zene már adott.

Margaret Island: Eső

És persze a magyar zenék se maradjanak le a listáról. A Margaret Island Eső című dalából mindenki jól ismerheti azt a pár sort, ami az összebújásra ösztönöz„Ha esik test a testbe feledkezve / bőrig ázva szeretkezne, de / végtelen csak veled lenne a történet.”

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra