Pataki Ági: „Soha nem engedtem, hogy beszűküljön az életem”

pataki agi2
Olvasási idő kb. 4 perc

Az elmúlt években először a Covid, majd a háború és a gazdasági válság forgatta fel igencsak az életünket és a világot is. A kihívásokkal mindenki másként birkózik meg. Hogyan élik meg mások ezt a nehézségekkel teli időszakot? Honnan merítenek erőt, hogyan őrzik meg a lelki békéjüket és a testi egészségüket? Pataki Ági megosztotta a Dívánnyal, mely dolgokat teszi meg önmagáért.

Pataki Ági úgy véli, nagymértékben múlik rajtunk, hogy minden életszakaszban a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból és a kínálkozó lehetőségekből. Magyarország első sztármodellje ügyel arra, hogy a megfelelő fizikai erőnlét mellett mentális edzettsége se legyen elhanyagolva, mert csak így tud rugalmasan alkalmazkodni a változásokhoz.

Nyitottnak kell lenni a világra

„A könyvem megírása után tanácstalanul gondolkodtam, vajon mi legyen a címe. Végül a kiadó oldotta meg a kérdést, és Nyitottan a világra címmel bocsátotta útjára a kötetet. Akkor tudatosult bennem, hogy a cím által sugallt szemlélet nem más, mint az életem egyik vezérfonala, amit mindig is igyekszem tudatosan megtartani.

Életkorától függetlenül Pataki Ági mindig nyitott volt a világra
Életkorától függetlenül Pataki Ági mindig nyitott volt a világra

Soha nem engedtem, hogy az életkorom, a körülmények vagy a körülöttem lévő világ elvárásainak hatására beszűküljön az életem. Ennek a mentalitásnak a megőrzése odafigyelést igényel, hiszen sokkal nehezebb, idő- és energiaigényesebb lépést tartani a világgal, mint megadni magunkat a kényelemnek.”

A titok kulcsa a rugalmasság

„Az én történetem pályamódosítások sorozata. A modellkarrierbe eleve bele van kódolva a változás, a váltás szükségessége, így tehát ezen a téren edzett vagyok. Mindegy, hogy belső vagy külső tényezők miatt volt, vagy van ez így most is, a rugalmasság megőrzése elengedhetetlen a sikeres váltásokhoz. Erre lelkileg és szellemileg is felkészültnek kell lenni. Jelenleg is egy nagy váltás kezdetén állok.”

Vigyázzunk a családi, baráti kapcsolatokra

„Nem életkorfüggő, hogy magányosak vagyunk-e vagy sem. Az egyik legfontosabb, amit megtehetünk azért, hogy az egyedüllétet elkerüljük, nem más, mint hogy napi kapcsolatban maradunk a családtagjainkkal, és ápoljuk a barátságainkat. Hogy ez mit jelent? Vérmérséklet kérdése. Vannak gyermekkorból hozott és frissen kötött barátságaim is, de alapvetően engem nem sok emberhez fűznek szoros szálak. Akikhez igen, azok viszont nagyon fontosak számomra. Tudom, hogy én is annyi figyelmet várhatok el, amennyit én magam is adok.”

Ha lehet, menjünk ki a szabadba

„A jó fizikai állapot, az aktív élet meghatározó az életminőségünk szempontjából, éppen ezért, amikor csak tehetem, kimegyek a szabadba. Régebben sokkal többet sportoltam, ám a Covid nagy vízválasztó volt számomra ezen a területen.

Korábban, amikor csak tehettem, edzőterembe mentem, de a koronavírus-járvány leszoktatott a társas edzésről.

Mostanság a kutyám van nagy segítségemre a mozgásban, ahogyan az előbb említett »szeretet adok-kapokban« is. A gyalogláson kívül a sportok közül télen a sífutás része még az életemnek.” 

Valami újat alkotni

„Mentális és fizikai jóllétünk nem választható el egymástól. A „Pataki Ági TITOK” saját brandem szó szerint teljesíti számomra ezt a kettősséget. Egy új terület, inspiratív társakkal, kihívásokkal, kockázatokkal, és ugyanakkor az egészségre és a szépségre egyszerre fókuszáló fizikai hatásokkal.

A saját márka megteremtése óriási kihívás és váltás.

Már nemcsak az arcomat adom valamihez, hanem én magam hozok létre valamit a legjobb szakemberekre támaszkodva. Nem beszélve arról, hogy nem csupán a termék hatékonysága izgat, hanem izgatottan állok az üzleti kihívások, a további fejlesztések lehetőségei előtt is.”

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek