Palya Bea: „A szexben learatott magasabb szintű energia kell ahhoz, hogy jól legyek”

IMG 9631-2 PB

Az elmúlt években először a Covid, majd a háború és a gazdasági válság forgatta fel igencsak az életünket és a világot is. A kihívásokkal mindenki másként birkózik meg. Hogyan élik meg mások ezt a nehézségekkel teli időszakot? Honnan merítenek erőt, hogyan őrzik meg a lelki békéjüket és a testi egészségüket? Palya Bea is megosztotta a Dívánnyal, mely dolgokat teszi meg önmagáért.

A szívből megélt szexualitás, az éneklés, a zene, a természetjárás és a napi rítusok is kellenek Palya Beának ahhoz, hogy egyensúlyban legyen az élete. Az énekesnő testi-lelki harmóniája érdekében évek óta nem hord kabátot, sőt mi több, minden reggel jeges fürdővel indítja a napot.

Éneklés: az őszinteség gyógyít és felszabadít

„Aki énekel, az nem fél. Negyven éve a hangok és dalok birodalmában lakom, és most már tudatosan használom az éneklést, kísérleti hangadást-hangicsálást arra is, hogy az érzelmeimet szabályozzam: elűzzem a félelmet, kicsapassam a dühöt úgy, hogy az másokat ne bántson, megsokszorozzam a testemben megélt örömérzetet, emeljem az energiaszintemet. Az Énekeld magad szabaddá program is erről szól: hangot adni az autentikus lényünknek, mert ez az őszinteség meggyógyít és felszabadít. 

Az éneklés a dühtől és a félelemtől is megszabadítja Palya Beát – határtalan KÉPzelet
Az éneklés a dühtől és a félelemtől is megszabadítja Palya Beát – határtalan KÉPzeletVeres Anita 

A háború kitörésekor ukrán menekülteknek is tanítottam a hangmódszeremet, amellyel új erőforrásokat nyitottak meg önmagukban.” 

Tudatos szex: az önismeret fontos része

„A naptárba előre beírt szexrandi, a szexben learatott magasabb szintű energia mind kell ahhoz, hogy jól legyek. A szívből megélt szexualitás erőt ad, visszavisz önmagamba. Petefészeklégzés, hangadással összekötött szexkísérletek, taoista szeretkezési technikák – ide vele mind. Erről is sokat tanítok, azt szeretném, ha a kamaszok nem pornón, hanem Mantak Chia vagy Layla Martin videóin lógnának, így tennék meg az első lépéseket a szexualitás birodalmába, amely talán a legnagyobb hatású önismereti technika – és a legélvezetesebb is!”

Jeges víz: feltolja a dopaminszintet

„Az elmúlt öt évben nem volt rajtam kabát. És hacsak nem költözöm Alaszkába, ez valószínűleg így is marad már életem végéig.

Reggel merülök a jeges vízbe, kikiáltom a tölgyfának, hogy ma miért én vagyok a világ legszerencsésebb embere, lélegzek.

Maradok a vízben 4-5 percet, ez feltolja a dopaminszintemet, és ez így marad egész napra, a dopamintól pedig nehéz időkben is »csinálásban maradok«, kedvem lesz a következő lépéshez.”

Természetjárás: érezni kell a bőrünkön

„Itt vagyok otthon. Így töltődöm. Remetelány. Nekem fa kell, erdő, szarvas, nyúl, vaddisznó. A természet nyers ereje, burjánzó élettel telisége, vad törvényei, szélsőségei. Érezni akarom a bőrömön a szelet, a meleget, imádom a nyarat, imádom a telet, egy szál pólóban mászok meg mindenféle hegyeket, figyelem az állatokat, a növényeket, az adott évszakra jellemző titkos jegyeket. Beszélgetek Istennel (aki mintha mindig ott ülne a Nagyszénás tetején).”

Rítusok: tagolják a mindennapokat

„Rengeteget dolgozom online, este tanítok, éjjelente Amerikában tanulok, ezért gyakran összefolyik az idő, összeér a sok különféle élettér. Az egyéni és családi rítusok megléte tagolja az időt, a teret, és megszenteli a mi kis családunkat. Van két nagyon fontos rítusunk, nem marad el soha: vacsoránál a körkérdés az 5 és az 50 évesnek is ugyanaz: »Mi volt ma a legjobb?« Nagyon közel vagyok a gyerekeimhez, és ez végtelenül értékes. Este pedig mindig összebújva olvasunk, kicsik, nagyok. A mese összesző minket.”

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek