Megnéztük, olcsóbb-e a lángos a Római-parton, mint a Balatonon

image 50421249
Olvasási idő kb. 4 perc

Lassan tendenciává válik, hogy szezon előtt szörnyülködjünk a balatoni lángos árán. Mi arra voltunk kíváncsiak, vajon Budapest legkedveltebb vízpartján mennyibe kerül a magyarok kedvenc nyaralós fogása.

Nincsen nyár lángos nélkül. A balatoni strandok és a nyár velejárója a lángos, sajttal, tejföllel, s mostanában egyéb - sokszor furcsa - feltétekkel. Kíváncsiak voltunk, hogy áll a főváros a lángos frontján, vajon itt is rámegy-e a gatyánk egy hétvégi családi ebédre?

Ahogy azt az elmúlt napokban az Index is megírta, idén is emelkedett a balatoni lángos ára. Ott a büfék elhelyezkedésétől függően igencsak változatos összeget kérnek el egy-egy ennivalóért. 

Az előszezonban nyoma sincs tömegnek a Római-parton
Az előszezonban nyoma sincs tömegnek a Római-partonGerhát Petra

Idén is nőtt a lángos ára

Míg egy alap, sima vagy fokhagymás verzió 1200-1400 forintba kerül a Balatonon az előszezonban, a sokak által kedvelt, sajtos-tejfölös finomságot átlagosan 2000 forintért árulják. Kíváncsiak voltunk, vajon a fővárosi lángosozók mennyire követik a balatoni trendet. Felkerekedtünk, hogy sok budapesti kedvenc vízparti pihenőhelyén, a Római-parton körbenézzünk.

Rögvest el is spoilereznénk a nap tanulságát: jóval olcsóbban kijön egy család római-parti lángosozása, mintha a Balatonnál ennénk, persze itt a fürdőzésről le kell mondanunk cserébe. De lássuk, mi mindent ehetünk a Rómain! 

Retró fogásokat is találunk a parton, megfizethető áron
Retró fogásokat is találunk a parton, megfizethető áronGerhát Petra

A "Római" kavicsos ösvényei sok családnak szolgálnak hétvégi pihenőhelyül. A város zaja elhalkul itt, s bár a kellemes időjárás ellenére június első hétvégéjén kevesen választották úti célul az óbudai Duna-partot, az éttermek fele már készen áll a nyárra. Napernyők sorakoznak az asztalok felett, az ártáblákon kedves feliratok hirdetik az aktuális kínálatot. Van itt minden, amire még a 80-90-es évekből emlékezünk, hamburger, lángos, sült kolbász, hekk és palacsinta is. Aki a retró helyett napjaink fogásaiból falatozna, ehet smash potatót, tapast, quesadillát - vega változatban is -, és válogathat a különleges hamburgerek között. 

Jobban megéri a fővárosban lángosozni

Az árak a főételeket tekintve, annak ellenére, hogy igazán felkapott lett a sétány az elmúlt években, közel azonosak a belvárossal. 4250 forintért ehetünk többek között mézes-szezámos csirkét, grillezett sajtokat, egy grillen sütött kacsakolbászért pedig 3350 forintot kell a kasszánál hagynunk. A hekk 10 dekánként 590 forintba kerül, a pisztráng egy 200-assal drágább. A sült krumpli 490 forintot kóstál adagonként. Ha desszertre vágyunk, vehetünk üres palacsintát 300 forintért, ami a töltelék fajtájától függően 400-490 forintba kerül.

Az árak meg sem közelítik a balatoniakat
Az árak meg sem közelítik a balatoniakatGerhát Petra

A lángosért van, ahol 1200 forintot, picit arrébb 990 forintot kell fizetni, a só és a fokhagyma ingyen jár mellé. Ha tejfölt is ennénk hozzá, 1300 forintba, ha sajtot, akkor 1350-1500 forintba kerül egy darab.

A sajtos-tejfölös verzió ára 1600-1900 forint között van, füstölt sajttal mindenütt picit drágább. Ha még inkább cifráznánk, választhatunk bolognai, ketchupos-sajtos, gyrosos, juhtúrós, lecsós, csülkös verziót is, ezek 1700-3490 forint közötti áron kaphatóak. Egy négytagú, a natúr ízlést preferáló család, ha egy sört (800 Ft/korsó) és üdítőt (550 Ft/üveg) is iszik a sült tészta mellé, 6410 forintból megússza a római-parti ebédet, de ha jobban szeretik a jól megpakolt lángosokat, és akár több ital is lecsúszik, még akkor is tízezer forint alatt jól lakhatnak a Rómain

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek