Farkasházi Réka: „A férjem döntéseiben maximálisan megbízom, mindenben ő a támaszom”

farkashazi reka portre fekvo

Az elmúlt években először a Covid, majd a háború és a gazdasági válság forgatta fel igencsak az életünket és a világot is. A kihívásokkal mindenki másként birkózik meg. Hogyan élik meg mások ezt a nehézségekkel teli időszakot? Honnan merítenek erőt, hogyan őrzik meg a lelki békéjüket és a testi egészségüket? Farkasházi Réka színésznő is megosztotta a Dívánnyal, mely dolgokat teszi meg önmagáért.

A kimozdulás, az utazás Farkasházi Rékának mindig jót tesz, ha úgy érzi, kifacsarták a hétköznapok. Hogy újra erőt gyűjtsön, először olyan elfoglaltságokat és társakat keres, melyek mentálisan támogatják, de ügyel arra is, hogy a testének is megadja azt, amit a lelkének is igyekszik megadni.

„Szeretek utazni, élményeket gyűjteni”

„Az utazások szinte kivétel nélkül nagyon jót tudnak tenni, különösen akkor, ha külföldre megyünk. Nagyon szeretünk utazni, mert ez tud eltávolítani leginkább a hétköznapi nehézségektől. Idén nyáron is igyekszünk minél több élményt gyűjteni. Nincs kedvenc helyem, de a tenger mindig kifejezetten jót tesz, sokat ad a lelkemnek. A férjemmel nagyon szeretünk új dolgokat felfedezni. Ő az, aki ezeket az úti célokat kitalálja, megszervezi, és megmutatja nekünk a világot. Idén Franciaországban voltunk, a tengerparti részen, mert a Côte d'Azurt még nem láttuk, ott még eddig nem jártunk. Autóval utaztunk, nagyon szép élmény volt, jó volt látni, hogyan élnek más országokban az emberek. Nagyon jó választás volt a francia Riviéra.”

„A férjem döntésében más esetekben is maximálisan megbízom, mindenben ő a támaszom, vele mindent meg tudok beszélni.” 

„Van, amikor a bezárkózás tölt fel”

„Az utazás ellentéte, az otthonlét is kikapcsol. Mi nagyon szeretünk otthon is együtt lenni. Van egy aprócska kertünk, ahol nyáron grillezni, főzőcskézni is szoktunk. Szeretjük ezeket az otthon töltött, semmi extra napokat, amikor a férjem kertészkedik, én takarítok, vagy éppen együtt főzünk, és jókat eszünk, vagy társasozunk a gyerekekkel. Van, amikor a bezárkózás tesz jót, az tölt fel.”

„A barátokra is szükségem van”

„Nagyon szeretek a barátainkkal lenni, amikor az élményeinket megoszthatjuk egymással. Sokszor van nálunk nagy nyüzsi, ezeknek is a központi eleme – a beszélgetések mellett –, hogy jókat eszünk és iszunk.”

„A munkában is örömömet lelem”

„Talán furcsán hangzik, de engem a munkám is feltölt. Főleg akkor, amikor olyat csinálhatok, amit nagyon szeretek, ami szenvedéllyel tölt el. Ilyen a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, a velük való közös próbák, fellépések, vagy ha egy forgatáson egy jó stábbal dolgozhatom. A zenésztársaimmal koncertek előtt inspiráljuk egymást, a színpadra lépve pedig a közönségtől kapott szeretet ad erőt. Az ez után következő felfokozott lelkiállapot vagy pozitív stressz, amit nevezhetünk sikernek is, olyan függőséget okoz, amit szintén fel kell dolgozni. Nekem ez mindig óriási lelki munkát jelent, de ha ezt valaki egyszer megéli, folyamatosan vágyik rá.”

„Fontos vagyok magamnak”

„Igyekszem saját magamra nőként is időt szánni. Rendszeresen járok edzeni, kozmetikai kezelésekre, hogy a testemnek is megadjam azt, amit a lelkemnek igyekszem. A sportok közül hozzám a legközelebb a pilates áll, de jelenleg személyi edző segít karbantartani magam.

Nagyon szeretem képezni is magam, folyamatosan járok például énekórára.

Ez is olyan időtöltés számomra, ami felér egy meditációval. Otthon is szoktam gyakorolni, és a koncertek előtt is, ilyenkor az éneklés nemcsak a hangomat edzi, hanem segít a fókuszálásban is.”

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra