Dés László: „Esterházy Péter ma is eligazodási pont, kontroll, segítség a nehéz helyzetekben”

D CIM20191127014
Olvasási idő kb. 2 perc

Az elmúlt években először a Covid, majd a háború és a gazdasági válság forgatta fel igencsak az életünket és a világot is. A kihívásokkal mindenki másként birkózik meg. Hogyan élik meg mások ezt a nehézségekkel teli időszakot? Honnan merítenek erőt, hogyan őrzik meg a lelki békéjüket és a testi egészségüket? Dés László zeneszerző is megosztotta a Dívánnyal, mely dolgokat teszi meg önmagáért.

Egy évtizedek óta jól működő értékrendszer lehet az egyik legmegbízhatóbb igazodási pont, ha az ember válaszút elé kerül. Dés László zeneszerzőnek egy önmaga által felépített struktúrában olyan erények adnak támpontot és segítséget a nehéz helyzetekben, melyben azoknak a barátoknak a helye is megvan, akik már nincsenek közöttünk.
Az előadóművész arra kérdésre, hogy mi az az öt dolog, ami segíti őt a lelki harmónia megóvásában, az alábbi válaszokat adta.

Koordináta-rendszer

„Elsősorban egy belső koordináta-rendszer. A nehéz helyzetekben ez ad kapaszkodót, hiszen évtizedek óta sokszor változott az élethelyzetem, de ez a bizonyos koordináta-rendszer sosem. Az eligazít, hogy merre induljak és merre ne, hogyan cselekedjek. Legjobb akaratom és tudásom szerint jól.”

Művészet

„Hitem az értelmes és hasznos munkában, a kreativitásban és a tehetségben. A művészet erejében.”

Egyedül nem megy

„Persze magányosan ez mind nehezebb, de szerencsére nem vagyok egyedül a gondjaimmal, és persze az örömeimmel sem, egy gondos, szerető társ van mellettem, akivel minden sokkal könnyebb, melegebb, otthonosabb.”

Szeretethalmaz

„És persze ott van a család, a gyerekek, unokák, akik teljesen világossá teszik az élet értelmét az alkotáson kívül. Nagy-nagy szeretethalmaz, amibe jó minél többet lubickolni, és akik már nagyon régóta sok erőt adnak nekem a létezéshez, egyensúlyban maradáshoz.”

Barátok

Dés Lászlónak örökre jó barátja marad Esterházy Péter
Dés Lászlónak örökre jó barátja marad Esterházy PéterCzeglédi Zsolt / MTI

„Élő és már elment barátok, akikre nemcsak gondolni jó, de beszélgetni is velük, mint például Esterházy Péter, akivel mindig élő kapcsolatban maradtam. Ma is eligazodási pont, kontroll, segítség nehéz helyzetekben. Az igazi jó barát, ha éppen távol van, akkor is barát, és akkor is segít.”

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek