Ilyen a fesztelenség és a kifinomultság magyar oázisa

Golf course 3
Olvasási idő kb. 5 perc

Bár Bük városáról és Bükfürdőről legtöbbünknek még mindig a gyógyvíz jut eszébe, a térség már bőven meghaladta, hogy csak amiatt legyen érdemes odalátogatni.

Visszajáró vendég lettem idén Bükfürdőn, és nem véletlenül. Voltam kollégákkal esős időben, a férjemmel kettesben egy gyönyörű indián nyári hétvégén, és tervezem, hogy családilag is visszamegyünk még télen.

Hogy mi mindent tud adni Bükfürdő a gyógyvízen felül, arról korábban írtam már. Ezúttal arról számolok be, mit nyújt az ország egyik legszuperebb hotelje, ha a párunkkal látogatunk ide. Mi a házassági évfordulónk alkalmából a Greenfield Hotel Golf & Spában szálltunk meg, amelyről nyár elején már kollegiális körben is megtapasztalhattam, hogy valóban a 21. századi otthonosság érzését és kényelmét nyújtja.

Hihetetlen természetközeliség, jó ízlés, pasztellszínek, laza elegancia és pihepuhaság lengi körbe.

Ezenkívül makulátlanul tiszta és az átlagosnál tágasabb szobák jellemzik, ami sajnos még négycsillagos szinten sincs meg mindenhol.

A Greenfield idén teljesen megújult, ezt láttam már júniusban is, de akkor még fúrtak, faragtak itt-ott. Szeptemberre már ezek eredménye is látszott, talán már csak a hatalmas, 10 méter magas csúszda nincs készen, amellyel a wellness kiegészül még télre.

Nem csak a szobákon látható a változás
Nem csak a szobákon látható a változás

De lássuk, mi változott!

A 207 szobás, 3500 négyzetméteres, wellnessrészleggel, valamint golfkomplexummal rendelkező szálloda nemcsak megjelenésében, színvilágában és gépészetileg született újjá, hanem szolgáltatási körét is újragondolta, bővítette. A wellnessrészlegben egy kültéri és hat beltéri medence várja a vizek szerelmeseit. A 16 éven felüli vendégek rendelkezésére áll egy pihenőgaléria is, ahova el lehet vonulni, ha valaki csendesebb környezetben szeretne pihenni, élvezni a szűkebb családi vagy baráti kör társaságát. Várhatóan novemberre készül el a 10 méteres toronyból induló, egész évben működő csúszda, amely véleményem szerint egyáltalán nem csak a gyerekek számára lesz majd érdekes, izgalmas kikapcsolódási lehetőség.

Úszómedence és pihenőterasz
Úszómedence és pihenőterasz

Olyan fesztelenül lazíthatunk, mint még soha

A Spa & Harmony névre keresztelt, mindössze 25 fő befogadására képes exkluzív wellnessrészleg a teljes ellazulás és feltöltődés jegyében született meg. Távol a világ zajától egészen újfajta impulzusokat élhetünk itt meg. A létszámkorlátból adódóan meghitt és nyugodt a légkör, amely az ellazulást, feltöltődést szolgálja. A hotelben csak itt megtalálható szolgáltatás például a napozószoba, ahol igazán különleges élményben lehet részünk: egy napfelkeltétől naplementéig terjedő időszakot idéznek elő 30 perc leforgása alatt. A habok kedvelői pezsgőfürdőben is megmártózhatnak, de van kőszauna és spamozi is!

Napozószoba az exkluzív Spa & Harmony-ban
Napozószoba az exkluzív Spa & Harmony-ban

Chill & Fun Club

A szálloda vadonatúj, számos különböző aktív szórakozási alternatívát kínáló részlege hamar a családok kedvence lehet. Az örökmozgó gyerekek golf- és multisport-szimulátor segítségével mérhetik össze ügyességüket, és persze olyan, klasszikusnak számító játékok is megtalálhatóak itt, mint a bowling és a csocsó. A kevésbé mozgékonyak számára a darts és a biliárd is örömteli időtöltés lehet.

Chill & Fun mindenkinek
Chill & Fun mindenkinek

A szálló egyik legfőbb vonzereje a golf

Nem maradhat ki a felsorolásból a hotel specialitásának számító golf sem. Az ország első 18 lyukú pályája – amelyről meggyőződésem, hogy nemcsak Magyarországon, de Európában is az egyik legszebb – mostanra teljesen megújult, és kiváló minőségű gyeppel várja a golfozókat. Nem kell csüggedni annak sem, aki eddig még nem próbálta ezt a sportot: az egyórás ízelítőtől kezdve többféle, kezdőknek szánt golfprogram közül is választhatunk.

Itt található Európa egyik legszebb golfpályája
Itt található Európa egyik legszebb golfpályája

Összességében mi 

a fesztelenség és a kifinomultság magyar oázisának éreztük a Greenfieldet,

amely remekül passzol a folyamatosan fejlődő Bük városához. Ahol mindegy, hogy német, osztrák, cseh vagy magyar vagy, mert a szaunában úgyis egy nyelvet beszéltek.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek