A világon egyedülálló külsejű zsiráf született az állatkertben, még nevet sem találtak neki

GettyImages-1077415922

Neve még nincs, de máris nagy feltűnést keltett a foltok nélküli zsiráf egy tennesseei állatkertben.

A zsiráfbébi különlegessége egyúttal ráirányítja a figyelmet a faj védelmének fontosságára is.

Nincs a Földön még egy ilyen állat

A világon egyedülálló adottságokkal rendelkező zsiráf még július 31-én látta meg a napvilágot három testvérével együtt egy magántulajdonban lévő állatkertben, ám a nyilvánosságnak még csak most mutatták be.

Az állatkert tulajdonosa szerint a náluk született borjú lehet az egyetlen egyszínű zsiráf a Földön, melynek szőre mentes a szavannán élő zsiráfok álcázását segítő foltoktól.

Az amerikai állatvédők és az állatkert alapítója is fontosnak tartja, hogy a különleges borjú népszerűségével felhívják a figyelmet a zsiráfok védelmére, miután évről évre csökken a vadonban élő példányok száma.

Az új, különleges, foltok nélküli borjút az állatbarátok által javasolt nevek alapján nevezik majd el. Ezek közül igen nagy esélye van annak, hogy a már most méteresre nőtt állat a Kipekee nevet kapja, ami szuahéli nyelven „egyedi”-t jelent.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra