Ezekben a vármegyékben csaphat le rád a vihar ma délután

GettyImages-1476190237

Ma hajnalban a nyugati tájakon élők hatalmas viharra ébredtek: az erős szél több helyen fákat döntött ki. A zivatarlánc végül elvonult kelet felé, és most ugyan süt a nap, de délután újra jön az eső, dörgés, villámlás, egyes területeken akár jég is.

Ne csapjon be a szép napsütéses idő, nyugat felől újabb zivatarrendszer érkezik. A déli országrész lesz érintett, nem is akárhogy: Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint  heves zivatarokra is számítani kell felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel. Csak emlékeztetőül: a reggeli viharban Balatonföldváron 116 km/órás szelet mértek.

Éjszakára már megnyugodhatunk, a zivatarok kelet felé elhagyják az országot. Péntekre már normalizálódik a légkör, nem kell csapadéktól tartanunk és az idő is szép lesz.

A délután érkező vihar kisebb mini árvizeket is okozhat
A délután érkező vihar kisebb mini árvizeket is okozhatTahreer Photography / Getty Images Hungary

Addig viszont ma délutántól a Balaton vonalától délre eső megyékre - Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna -  piros riasztást adtak ki. Senki ne induljon útnak addig, amíg le nem ellenőrizte, azon a tájon mikor várható az erős vihar, és egymásra is vigyázzunk: ez egy olyan délután lesz, amikor nem elég az esernyő.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra