Ez a legfinomabb vegán fogás: sült növényi sajt grillezett csilis-mézes ananásszal

Hogyha szeretnél egy kicsit egészségesebb fogásokat enni így az ünnepek után, de nem mondanál le a legfinomabb ízekről, ezt a remek sajtos receptet készítsd el!

Egy vegán fogás, ami nagyon finom.
Egy vegán fogás, ami nagyon finom.LarisaBlinova

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 dkg növényi sajt (nem olvadó fajtát válassz)
  • 6 ek. olaj
  • 1 kisebb darab ananász meghámozva és felkarikázva
  • ízlés szerint só, bors, csilipor
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. puha vaj
  • 0.5 db citrom leve és héja

Elkészítés:

1. Az ananászokat karikázd fel.

2. A sajtot olajozd be kissé, és (sütőpapír között) adj a szeleteknek 5-8 percet a forró kontaktgrillben. Ha kicsit megpirult, már el is készült, nem kell sokáig sütni.

3. A többi hozzávalót egy kis serpenyőben olvaszd össze, és egy ecsettel kend meg az ananászszeleteket.

4. Azokat is süsd a grillen 5-8 percen át, majd locsold meg a maradék fűszeres-vajas öntettel, és a sajtok mellett tálald. 

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek