Akár rétegezheted is a krémet.myasinirik
Hozzávalók
A tésztához
- 6 ek. liszt
- 6 darab tojás
- 6 ek. cukor
- 1 mk. só
- 0.5 darab vaníliarúd kikapart magjai
- 1 késhegynyi sütőpor
A tetejére
- 20 deka sajtkrém
- 1 kis pohár vaníliás joghurt
- 0.5 darab vaníliarúd kikapart maggjai
- porcukor
- só
A habhoz
- 3 deci zsíros tejszín felverve
- 1 nagy ek. porcukor
- 0.3 deci rum
Elkészítés:
Keverd el a sárgáját a cukorral (és esetleg egy kis adag sütőporral), majd lassan add hozzá a lisztet, sót, vaníliát, és végül a fehérjével is forgasd össze. Kisebb szilikon tortaformában süsd készre úgy 15 perc alatt, majd hagyd a sütőben még 5-10 percen át a piskótát. Közben keverd össze az öntet hozzávalóit, és azzal megkenve tálald a süteményt. A tetejére kerüljön a rummal és cukorral elkevert tejszínhab.