Mennyit tudsz a híres női tudósokról és művészekről?

GettyImages-134433847

Sok mindent köszönhetünk a nőknek, akik nemcsak feleségként és családanyaként, hanem sokszor feltalálóként is jeleskedtek már a történelem során. Több, nők által kifejlesztett tudományos szabadalom emberek millióinak életét mentette már meg, vagy tette könnyebbé, jobbá az életét.

A női kreativitásnak és tudásnak köszönhető egyebek között, hogy a gépjárműveknek van ablaktörlője, hogy mosogatógépet, napelemeket és golyóálló mellényt használunk. A találmányok sorának itt még nincs vége. Vajon te tudod, hogy mi mindent köszönhet a világ a nőknek?

Vannak olyan női feltalálók, akiknek innovációja előrelépés volt az életünkben.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3 pont: Finoman szólva sem vagy jártas abban, hogy mi mindent köszönhetünk azoknak az okos és leleményes nőknek, akiknek a találmányai a mai napig megkönnyítik az életünket. 

4–7 pont: Sajnos a névmemóriád időnként megtréfált. A biztonság kedvéért pörgesd át még egyszer ezt a kvízt, hogy jobban rögzüljenek az információk.

8–10 pont: Gratulálunk! Te aztán valóban tudod, kit milyen találmányáért tisztelhetünk, melyik női feltaláló milyen szabadalommal szerzett magának akár világra szóló hírnevet. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra