Mennyit tudsz a híres női tudósokról és művészekről?

GettyImages-134433847

Sok mindent köszönhetünk a nőknek, akik nemcsak feleségként és családanyaként, hanem sokszor feltalálóként is jeleskedtek már a történelem során. Több, nők által kifejlesztett tudományos szabadalom emberek millióinak életét mentette már meg, vagy tette könnyebbé, jobbá az életét.

A női kreativitásnak és tudásnak köszönhető egyebek között, hogy a gépjárműveknek van ablaktörlője, hogy mosogatógépet, napelemeket és golyóálló mellényt használunk. A találmányok sorának itt még nincs vége. Vajon te tudod, hogy mi mindent köszönhet a világ a nőknek?

Vannak olyan női feltalálók, akiknek innovációja előrelépés volt az életünkben.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3 pont: Finoman szólva sem vagy jártas abban, hogy mi mindent köszönhetünk azoknak az okos és leleményes nőknek, akiknek a találmányai a mai napig megkönnyítik az életünket. 

4–7 pont: Sajnos a névmemóriád időnként megtréfált. A biztonság kedvéért pörgesd át még egyszer ezt a kvízt, hogy jobban rögzüljenek az információk.

8–10 pont: Gratulálunk! Te aztán valóban tudod, kit milyen találmányáért tisztelhetünk, melyik női feltaláló milyen szabadalommal szerzett magának akár világra szóló hírnevet. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek