Kiadták a figyelmeztetést: tornádó sem elképzelhetetlen délután

GettyImages-535057762

Már a nemzetközi megfigyelőállomások is kiadták a figyelmeztetést. Több ütemben jég és tornádó is érkezik hazánk fölé.

Tornádóra figyelmeztet a legnagyobb európai meteorológiai hírszolgálat, az ESTOFEX. A legmagasabb fokú viharriasztást délelőtt hazánk mellett Szlovéniára, Észak-Horvátországra és Nyugat-Romániára is kiterjesztették. 

Jég és tornádó várhat ránk kedd délután

A nagy hőség nemcsak az emberek mindennapjait tette elviselhetetlenné, de a légköri jelenségekre is különleges hatással van, az, ami Európa egyes részein erős széllel jár, hazánk fölé érve tornádóvá alakulhat. A stabil magas hőmérséklettől ugyanis felszíni alapúvá válhatnak, tornádószerű képződménnyé alakulva. 

Tenyérnyi jégdarabokkal csapott le Olaszországban, Svájcban többen életveszélyesen megsebesültek a felénk közeledő légköri jelenség következtében, nem véletlen, hogy mindenütt a legmagasabb figyelmeztetés van érvényben. Hazánkba is több hullámban érkezik a jég, a Sümeg környéki településeket már el is érte. A MET Facebook-oldalán már megjelentek az első képek, diónyi darabok hullottak az égből, a vihar széle pedig lassan Budapestre is megérkezik. 

Itt követheted élőben, merre tart a heves zivatar. A legmagasabb, harmadfokú viharjelzés Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Zala vármegye területét egyszerre érinti. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra