Egy pillanat alatt mindent elveszíteni: megrázó fotókon a Mississippiben tomboló tornádó pusztítása

GettyImages-1249444244

Az Egyesült Államok déli államain szombaton végigsöprő tornádó legalább 26 emberéletet követelt. Itt vannak az első fotók a helyszínről.

A leginkább Mississippi és Alabama államokat érintő tornádó az éjszaka közepén csapott le, amikor az emberek aludtak, így a legtöbben nem hallották a riasztásokat. A heves vihar mindössze 5-10 percig tartott, de ilyen rövid idő alatt is hatalmas pusztítást végzett.

Fotókon a tornádó pusztítása

A helyszínen készült fotókon látható, hogy a Mississippi állambeli kisvárosban, Rolling Forkban a tornádó többtucatnyi épületet tett a földdel egyenlővé, az utcákat pedig törmelékek és autóroncsok lepték el. Az egyik túlélő, Francisco McKnight a BBC-nek felidézte, hogy a vihar közeledtére csupán a viharos szél zaja figyelmeztette.

Korábban soha nem hallottam ilyesmit.

A férfi egyetlen pillantást vetett kifelé, majd beszaladt a fürdőszoba, és beszállt a kádba. Azt mondja, ez mentette meg. McKnight végig a kádban ült, miközben a tornádó letarolta otthonának többi részét. Mire a vihar elvonult, csak fürdőszobájának két fala maradt épen. Galériánkban bemutatunk néhány fotót, amelyeken a hozzá hasonló túlélők a romok között próbálják feldolgozni a történteket.

A természeti katasztrófa miatt Mississippi államban vészhelyzetet hirdettek, Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke pedig azt ígérte, mindent meg fognak tenni az érintett települések újjáépítéséért.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek