Gusztustalan részleteket árultak el a forgatásról Tom Cruise filmjének szereplői

GettyImages-1398215038

A Top Gun: Maverick sztárja, Lewis Pullman kifecsegte a Tom Cruise főszereplésével készült film legmeghökkentőbb kulisszatitkait. Az amerikai színész egyebek között elmondta, hogy a szereplők a kasszasiker érdekében olyan sok időt töltöttek a levegőben, hogy időnként a repülőgépen, egy zacskóba ürítve kellett, hogy könnyítsenek magukon.

„Ami egy repülős egyenruhájában történik, az a pilóta ruhájában is marad” – fogalmazott finoman a Robert „Bob” Floyd hadnagyot alakító színész, utalva arra, hogy kollégáival igen gyakran kényszerültek arra, hogy a lábukra erősített zacskókba végezzék el kisdolgukat.

A zselatinpornak fontos szerepe volt Tom Cruise filmjében

Lewis Pullman részletesen beszámolt arról, hogy a levegőben forgatott jelenetek alkalmával sok esetben a lábukra rögzített, zselatinporral megtöltött zacskókkal szálltak be a gépbe a színészek. A feszített forgatási ütemterv miatt ugyanis a szereplőknek néha a levegőben kellett kimenniük a mosdóba. A zselatinporra azért volt szükség, hogy megszilárdítsa a zacskóba érkező vizeletet, megelőzve ezzel a kellemetlen szivárgást. 

A forgatás során nem használtak szimulátort, valódi gépeken repültek a színészek
A forgatás során nem használtak szimulátort, valódi gépeken repültek a színészekSamir Hussein / Getty Images Hungary

Az 1986-os Top Gun című film folytatása a Tom Cruise által alakított Pete „Maverick” Mitchell munkáját és életét követi nyomon, amint kiképzi a Top Gun újoncainak egy csoportját annak érdekében, hogy egy szigorúan titkos küldetésben megsemmisítsenek egy urándúsító üzemet.

Ennek eredményeként a szereplők igen sok időt töltöttek sugárhajtású repülőgépeken, amelyekkel Cruise és társai valóban repültek.

Éppen ezért nem csupán vizelettárolásra, hanem arra az esetre is jókora tasakkészlettel szerelték fel a gépeket, ha valakinek repülés közben felfordult volna a gyomra. A szereplők bevallása szerint ezekre is nagy szükség volt.

A Top Gun: Maverick eddig a több mint 1,4 milliárd dolláros kasszasikerével a 2022-es év második legtöbb bevételt hozó filmje. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra