Töltött csirkemell forrólevegős sütőben? Már mutatjuk is, hogyan készítsd!

Csinálhatod aszalt szilvás-füstölt sajtos változatban, pestóval és mozzarellával töltve, de akár a mi kedvencünket is kipróbálhatod, ha valami izgalmas, csirkemelles fogást dobnál össze.

Feltekerve és összehajtva is remek.
Feltekerve és összehajtva is remek.nzphotonz

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab csirkemell
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 10 deka erdeigomba-keverék összevágva
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, paprika, kömény, fokhagymapor
  • 2 szelet ementáli sajt
  • 0.5 darab tejbe áztatott zsemle
  • 1 kis csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 ek. pesto
Recept idők

Elkészítés:

Vágj egy kis zsebet a húsokra, klopfold ki kissé, majd sózd be, és a vajjal, olajjal is alaposan kend be. Mindegyikbe mehet egy szelet sajt.

A többi hozzávalóból a töltelék lesz: egy kevés olajon pirítsd össze a hagymát és a gombát, majd a többi szükséges alapanyagot is add hozzá. Töltsd meg a keverékkel a csirkemelleket, majd a légkeveréses sütőben oldalanként 10-15 perc alatt süsd készre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek