60 év után talált egymásra a két testvér

GettyImages-1256087906
Olvasási idő kb. 2 perc

A két nővér egyáltalán nem tudott egymás létezéséről, de több mint hat évtized után végre találkoztak. A köztük lévő kapcsolatra egy internetes oldal segítségével végzett DNS-teszt derített fényt, és a fiatalabb testvér nem habozott átrepülni a fél világot, hogy végre találkozzon nővérével.

Julie Mamo és Julie Ansell, akiket ma már Julie 1 és Julie 2 néven emleget a családjuk, külön életet éltek anélkül, hogy tudtak volna a közöttük lévő kötelékről. A két Julie találkozását unokaöccsük, Jason Fisher tette lehetővé, aki úgy döntött, hogy DNS-vizsgálatot végeztet egy genealógiai weboldal segítségével.

Édesanyjuk, Lillian Fisher mindössze 17 éves volt, és hajadon, amikor megszülte Mamót. Attól tartva, hogy kora és családi állapota miatt megbélyegzik, gyermekét örökbe adta. Ezután folytatta életét, és a későbbiekben még négy gyermeke született.

Közülük a legidősebb gyermeke volt Julie Ansell, aki jelenleg az Egyesült Királyságban él. Eközben Julie Mamót kilencnapos korában egy házaspár örökbe fogadta, és Ausztráliába vitték, hogy életének új fejezete kezdődhessen.

A fiatalabb testvér számára nem volt akadály, hogy átrepülje nővéréért a fél világot, hogy 60 év után találkozzanak
A fiatalabb testvér számára nem volt akadály, hogy átrepülje nővéréért a fél világot, hogy 60 év után találkozzanakBrendon Thorne / Getty Images Hungary

A külön élet egészen addig tartott, míg az unokaöcs úgy nem döntött, hogy genetikai tesztet végeztet, amely legközelebbi találatként az addig a család számára ismeretlen Julie Mamót jelölte meg. Julie Ansell számára egyszer, még 12 éves korában az édesanyjuk megemlítette, hogy örökbe adott egy babát, de ez egészen idáig a feledés homályába merült. Ekkor viszont Jason felvette a kapcsolatot Julie Mamo lányával, Julie Ansell pedig amint tehette, azonnal elrepült hozzájuk Ausztráliába, hogy 60 év után végre együtt lehessen a két testvér.

Együtt jöttek vissza az Egyesült Királyságba, hogy Mamót megismerhesse az itteni rokonság, de Mamó hamarosan hazamegy Ausztráliába. Ugyanakkor már tervezik is a közös jövőt, jövőre például Balin szeretnének találkozni.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek