Térképvadász itthon: Melyik magyar városokat jelöltük a vaktérképen? Vigyázz, nehéz lesz!

cover

A Díványon vadásztunk már városra, filmre, idézetekre – itt az idő, hogy megnézzük, mennyire emlékszünk még a földrajzórákra!

Kicsi ez a Magyarország, de annyira nem, hogy tudjuk pontosan, melyik város merre található. Legtöbbünk azért bejárta már mind a 19 megyét, és bár nem járhattunk mindegyik városban, de a legtöbbnek már láttuk kiírva a nevét a gyorsforgalmi utak nagy zöld tábláin. Legalábbis személy szerint én mindig így vagyok vele: például ezerszer láttam már Martonvásár nevét az M7-esen haladva, de csak egy hete jártam ott először. Ez a tudás azonban sok helyen már elég ahhoz, hogy be tudd tájolni a helyes megfejtést.

Ugyanakkor ez most nem az a kvíz, ahol becsapós válaszok várnak rátok. Nem lesz olyan kérdés, hogy merre található Balaton település (a BAZ és Heves határán), ahogy nem fogok rákérdezni nevenincs zsákfalvakra a Somogyból. Ettől függetlenül nem lesz egyszerű, habár próbáltam a segítségben több információt elrejteni, a megoldási lehetőségek közt több buktató akadhat.

Ugorjunk fejest hazánk vaktérképébe: a kérdések négy válaszlehetősége közül továbbra is csak egy a jó megoldás. A Térképvadász pedig a következő héten is jelentkezik.

Minden kérdés megválaszolására 45 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Nem volt elég a vaktérképből? Itt az ideje megoldani a többi Térképvadászt!

Oszd meg másokkal is!
Mustra