Térképvadász: Melyik európai városokat jelöltük a vaktérképen? Kvíz!

Itt a Térképvadász: a Dívány heti földrajzkvíze!

cover

A Díványon vadászunk már városra, filmre, idézetekre – itt az idő, hogy megnézzük, mennyire emlékszünk még a földrajzórákra!

A múlt héten országokat kerestünk a világ számos pontjáról a Térképvadász első felvonásának vaktérképein. Sok visszajelzés érkezett, hogy a feladványok túl könnyűek voltak, így aztán nem voltam rest egy kicsit sűrűbb vizekre evezni: e heti kérdéseinkben az a könnyebbség, hogy még Európán belül maradunk, illetve ismertebb városokat kell megkeresnetek. A nehézség az, hogy a vaktérkép bizonytalan és behatárolhatatlan rajzain sok a csapda: ha elsőre egyszerűnek is tűnik, gondold át még egyszer!

A kérdések négy válaszlehetősége közül továbbra is csak egyetlen jó megoldás elfogadott, itt-ott pedig kisebb mankók segítik a helyes válaszhoz vezető utat. Ahogy pedig a múlt héten említettem: a Térképvadász egy jó ideig még hetente velünk lesz: lesz, hogy várost, lesz, hogy folyót kell kitalálni, vagy éppen amerikai államot, netán hegyvonulatot. Lesznek nehezebb feladványok kevésbé ismert helyekkel – a földrajz igazi szerelmeseinek –, és lesznek könnyebbek, ahol például a magyarországi megyeszékhelyeket vagy európai fővárosokat kell kitalálni – csak hogy mindenkinek legyen sikerélménye.

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra