Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és ementálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

GettyImages-1290313284
LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre

  • 9 dl alaplé
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 4 közepes darab felkarikázott vöröshagyma
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 dl fehérbor
  • ízlés szerint só, kömény és frissen tört bors
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

1. A forró zsiradékok keverékén süsd puhára a hagymát legalább negyedóra alatt. Közben fűszerezd, és a cukrot is add hozzá.

2. Ha ezzel megvagy, öntsd fel a borral. 

3. Ha elpárolgott, mehet hozzá az alaplé, azzal is melegítsd össze. 

4. A legvégén a tejszínt add hozzá, és már tálalhatod is. 

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek