Még egy remek tejfölös-sajtos: csirkemell fokhagymásan, őszi fűszerekkel

A csirkemellről tudjuk, hogy a húsok között az egyik legjobb választás, de egymás között azért bevallhatjuk, hogy könnyen lesz belőle száraz, unalmas fogás. De nem ezzel a recepttel: ebben a sajtos-tejfölös változatban még azok is szeretni fogják, akik egyébként nem a csirkemell rajongói.

Egy kis kolbász sem árt neki.
Egy kis kolbász sem árt neki.EzumeImages

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 40 deka csirkemellszeletek
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, szerecsendió
  • 25 deka reszelt cheddar
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. vaj
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát és tejfölt keverd el, és abban pihenetsd a befűszerezett csirkét, akár néhány órán át. A forró zsiradékok keverékében, oldalanként 6-8 perc alatt süsd készre, és még melegen szórd meg a reszelt sajttal.

Ha még izgalmasabbra szeretnéd, sült kolbászkarikákkal dobd fel a sajtos réteget. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek