Szusibotrány: már három embert letartóztattak Japánban

GettyImages-516888746

Japán szusiéttermek kényszerültek drasztikus változtatásokra a veszélyes poén miatt.

A szusiéttermek egyik fő attrakciója a futószalag, amelyen kis tálkákban érkeznek az apró falatok és a szószok: a felelőtlen poén az ebben rejlő lehetőséget aknázta ki.

Miután februárban vírusként kezdett terjedni egy videó, amelyen egy férfi szójaszószos üvegcsét nyal meg, majd tesz vissza a futószalagra, a szusis poénvideók száma jelentősen megnőtt az interneten. Az azokban szereplők megfogdostak, megnyalták, majd visszatették a szalagra a falatokat, ezzel pedig lavina indult el.

Egyes japán éttermekben már nem futószalagon érkezik a szusi a fura trend miatt
Egyes japán éttermekben már nem futószalagon érkezik a szusi a fura trend miattEms-Forster-Productions / Getty Images Hungary

Több szusiétterem le is állította a futószalagok működését:

az egyik lánc azután döntött így, hogy egy tálka fermentált gyömbérben cigarettacsikkre bukkantak.

Inkább a vendégek asztalához viszik a kis tálakat, és a szószokat is itt szolgálják fel nekik – ezzel jelentősen változtatva a szusizás élményén. 

A trendnek nemcsak ilyen kellemetlenségek a következményei:

volt olyan szusilánc, amelynek részvényei zuhanni kezdtek azt követően, hogy a gusztustalan poénvideók terjedni kezdtek.

Az ügyet Japánban nagyon komolyan veszik: megtörténtek szerdán az első letartóztatások is, egy 21, egy 19 és egy 15 éves fiatalt vettek őrizetbe tettükért. 

Az éttermek egy része kamerákat is felszerel, ezek segítségével figyelik a távolból, hogy történik-e visszaélés. Az elővigyázatosság érthető: a szusiterrorizmus nemcsak gusztustalan, hanem fertőzések terjedésének melegágya is lehet. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra