Szusibotrány: már három embert letartóztattak Japánban

GettyImages-516888746
Olvasási idő kb. 2 perc

Japán szusiéttermek kényszerültek drasztikus változtatásokra a veszélyes poén miatt.

A szusiéttermek egyik fő attrakciója a futószalag, amelyen kis tálkákban érkeznek az apró falatok és a szószok: a felelőtlen poén az ebben rejlő lehetőséget aknázta ki.

Miután februárban vírusként kezdett terjedni egy videó, amelyen egy férfi szójaszószos üvegcsét nyal meg, majd tesz vissza a futószalagra, a szusis poénvideók száma jelentősen megnőtt az interneten. Az azokban szereplők megfogdostak, megnyalták, majd visszatették a szalagra a falatokat, ezzel pedig lavina indult el.

Egyes japán éttermekben már nem futószalagon érkezik a szusi a fura trend miatt
Egyes japán éttermekben már nem futószalagon érkezik a szusi a fura trend miattEms-Forster-Productions / Getty Images Hungary

Több szusiétterem le is állította a futószalagok működését:

az egyik lánc azután döntött így, hogy egy tálka fermentált gyömbérben cigarettacsikkre bukkantak.

Inkább a vendégek asztalához viszik a kis tálakat, és a szószokat is itt szolgálják fel nekik – ezzel jelentősen változtatva a szusizás élményén. 

A trendnek nemcsak ilyen kellemetlenségek a következményei:

volt olyan szusilánc, amelynek részvényei zuhanni kezdtek azt követően, hogy a gusztustalan poénvideók terjedni kezdtek.

Az ügyet Japánban nagyon komolyan veszik: megtörténtek szerdán az első letartóztatások is, egy 21, egy 19 és egy 15 éves fiatalt vettek őrizetbe tettükért. 

Az éttermek egy része kamerákat is felszerel, ezek segítségével figyelik a távolból, hogy történik-e visszaélés. Az elővigyázatosság érthető: a szusiterrorizmus nemcsak gusztustalan, hanem fertőzések terjedésének melegágya is lehet. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek