Már most készülj: jó, ha így időzíted a szabadságaid jövőre

GettyImages-1345571443
Olvasási idő kb. 3 perc

Összegezték a jövő évi munkanapok rendjét, mutatjuk, hogyan érdemes a szabadságokkal készülni, ha a legtöbbet hoznád ki a pihenésből.

Három szombaton is dolgozni fogunk 2024-ben, de az ideihez képest jóval több hosszabb hétvégén pihenhetünk. Nem árt jó előre megtervezni a szabadságok ütemezését sem. 

Hazánk állandó ünnepnapjai az államalapításhoz, illetve különféle ünnepekhez kötődnek. Attól függően, hogy ünnepnapokon törvényileg elrendelt munkaszünetek a hét melyik napjára esnek, akár plusz szabadidőhöz is juthatunk, ha jól megtervezzük a szabadságolásunkat. 

2024-ben extra hosszú karácsonyozásra készülhetünk
2024-ben extra hosszú karácsonyozásra készülhetünkHalfpoint Images / Getty Images Hungary

Sok lesz a hosszú hétvége

Bár a hosszú hétvégéket kifejezetten szeretjük, hiszen egy nappal többet pihenhetünk, ez együtt jár azzal is, hogy egy másik szombati napon be kell pótolnunk a kieső munkát. Idén nagyon szerencsésen alakul a napok elrendezése, a sok hosszú hétvége ugyanis annak köszönhető, hogy a munkaszüneti napok péntekre és hétfőre esnek. Megmutatjuk azt is, mikor lesz húsvét és pünkösd, illetve hogy alakul a karácsony. Íme az időpontok:

Január 1. 

Rögtön munkaszüneti nappal kezdődik az év, hiszen elseje hétfőre esik idén. December 30-án, 31-én és január elsején így anélkül pihenhetünk egy nagyot, hogy azt később le kellene dolgoznunk. 

Március 15. 

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc ünnepére emlékezve március idusán sem kell dolgoznunk. Ezzel a nappal is szerencsénk lesz, hiszen péntekre esik idén. 

Húsvét

Négynapos hosszú hétvégével érkezik a 2024-es húsvéti ünnep, ami március 29-én nagypéntekkel kezdődik és április 1-ig tart majd. 

Pünkösd

Másik mozgó ünnepünk idén május 19–20-ara esik, az azt megelőző szombattal együtt ismét egy három napig tartó hétvégének örülhetünk majd. 

Augusztus 20.

Szent István király emlékének ünnepe, augusztus 20-a keddre esik, augusztus 19-e hétfő, így lesz pihenőnap. A négynapos, hosszú hétvége augusztus 17. szombattal kezdődik és az augusztus 20-i keddi ünnepnappal zárul. 

Október 23.

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc emléknapja nemzeti ünnep, minden évben munkaszüneti nap is egyben. Idén az első olyan, ami nem hétvégére esik, így egy nap szusszanásnyi lehetőségünk lesz majd az őszi szünet előtti szerdán

Mindenszentek

November 1. 2024-ben péntekre esik. Ez szintén egy háromnapos hosszú hétvégét jelent.

Karácsony

Bár egyik legkedvesebb ünnepünk napjai fixek, idén mégis akad egy kis extra csavar azzal, ahogy elhelyezkednek. Hatnapos karácsonyi pihenést élvezhetünk majd a két extra napnak köszönhetően a keddi december 24-től egészen 27-éig.

Ezeken a szombatokon dolgozunk majd

Augusztus 3-a az első olyan szombat, amikor egy ünnepnapi pluszt kell pótolni, nem árt jó előre felírnunk, ekkor dolgozzuk le az államalapítás hétvégéjét meghosszabbító plusznapot. 

December 7-én és 14-én is munkába indulunk reggel, hogy egy extra hosszan tartó karácsonyi pihenéssel zárjuk a 2024-es évet. Ha gyorsan intézkedünk, akár a teljes év végét otthon tölthetjük, ugyanis egyetlen napot kellene csak dolgoznunk az új évig. 

Szereted a hosszú hétvégéket?

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek