Süss vaníliás céklát a forrólevegős sütőben, nem fogod megbánni!

Ha elkészült, locsold meg egy kevés balzsamecettel, mehet hozzá só és frissen tört rózsabors, és egy kevés vajban forgasd meg, amíg meleg. Így lesz igazán tökéletes. És természetes: a hagyományos sütőben is ugyanolyan finom lesz.

Hagyományos és forrólevegős sütőben is jó lesz.
Hagyományos és forrólevegős sütőben is jó lesz.vikif

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka cékla felkockázva
  • 4 ek. olaj
  • ízlés szerint só, frissen tört rózsabors
  • 0.5 darab vaníliarúd magjai
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a céklát az olajjal és a fűszerekkel is forgasd össze. Tedd a (forrólevegős) sütőbe a darabok méretétől függően legalább fél órára, majd még melegen forgasd meg a forró vajban és locsold meg egy nagyon kevés balzsamecettel. Friss rukkolával és felkockázott kígyuborkával tökéletes saláta lesz belőle. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek