Egyszerű sóskaramell-süti – forró, mandulalikőrös eperraguval érdemes tálalnod

A mellé kínált a gyümölcsraguhoz nem kell semmi mást tenned, csak egy kevés vajjal összeforralni a felkockázott epreket, és egy kevés amarettóval megbolondítani a végén. Remek lesz a jéghidegre hűlt karamellás süti tetején.

Egyszerű tortaként is megállja a helyét.
Egyszerű tortaként is megállja a helyét.porosolka

Hozzávalók

  • 6 ek. cukor
  • 1 tk.
  • 1 deci tejszín
  • 10 deka vaj
  • 3 db tojás enyhén felverve
  • 30 deka liszt
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 15 deka sajtkrém
  • 0.5 bögre barna cukor
  • 1 nagy ek. porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Készíts karamellt a cukorból kis lángon, majd add hozzá a vaj felét, a sót és a tejszínt. 

A süteményhez keverd el a lisztet, barna cukrot, sütőport, majd add hozzá a tojást és a vaj másik felét felolvasztva (és ha szükséges, még egy kevés tejszínt). A süteményt egy mini tortaformában süsd közepes hőfokon tűpróbáig, majd kínáld a porcukorral elkevert sajtkrémmel és karamellszósszal a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek