Egy éve hunyt el Siklósi Örs - válogatásunkkal rá emlékezünk

Siklósi Örs, az AWS frontembere már egy éve nincs köztünk. 2020 júniusában diagnosztizáltak leukémiát nála, és kitartó küzdelem után 2021. február 5-én győzte le őt a betegség. Tragikusan fiatalon, 29 éves korában távozott.

Siklósi Örs és az AWS akkor lett országosan ismert, amikor a mainstreamtől távol álló műfajuk ellenére megnyerték A Dal című műsort 2018-ban, így Viszlát nyár című számukkal ők képviselték Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban.

A Road Movie 2019-ben kérte fel az AWS-t, hogy készítsen olyan dalt, amelyben a hozzájuk legközelebb álló tájak elevenednek meg. Az Emlékszem című szerzeményt még Örs énekelte fel, de már csak halála után jelenhetett meg. 

Az eredetileg a felhőtlen gyermekkor fájdalmas elvesztéséről szóló számot hátborzongató érzés hallgatni, hiszen új értelmet nyertek a sorai azóta.

A dalhoz készült videoklipben a családtagok, zenésztársak, barátok együtt éneklik Örssel:

„Bárcsak ne ismernélek, bárcsak soha ne láttalak volna,
Bárcsak ne ismernélek, úgy soha meg nem égetett volna
Az emléked.”

A veszteség miatti erős fájdalom még az idő múlásával is nehezen enyhül, és néha letennénk ezt a fájdalmat. De abban egyetérthet mindenki, aki ismerte őt: boldogok vagyunk, hogy köztünk volt, a világ több lett általa, és a fájdalommal együtt is jó őrizni róla az emlékeket.

A Díványnál az alábbi válogatással emlékezünk rá:

Oszd meg másokkal is!
Mustra