Egyszerű cheddaros pogácsák – vendégvárónak is tökéletesek

Ha egy kicsit különlegesebb, de mégsem teljesen őrült vendégváróban gondolkodsz idén, ezt a cheddaros pogácsát készítsd el!

Nagyon finom és hamar elkészül.
Nagyon finom és hamar elkészül.Angelika Heine

Hozzávalók

  • 10 dkg érett cheddar sajt lereszelve
  • 10 dkg bacon felkockázva
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csapott ek. barna cukor
  • 1 tk.
  • 1 kis pohár tejföl
Recept idők

Elkészítés:

1. Süsd a bacont kis lángon, száraz serpenyőben 7 percen át.

2. Keverj tésztát az összes hozzávalóból úgy, hogy a tejfölt adod hozzá a legvégén.

3. Annyi tejföl kell bele, amennyitől jól gyúrható és nem folyékony állaga lesz a tésztának.

4. Pihentesd negyedórán át, majd nyújtsd ki olyan vastagságúra, amilyen magasra a pogácsákat szeretnéd. 

5. Mérettől függően 10-17-perc alatt süsd készre a 175 fokos sütőben. Vedd le a sütőlapról azonnal, mert ha nem teszed, könnyen megéghet az alja. 

TIPP: Kettévágva miniszendvicseknek is tökéletes alap.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek