Hozzávalók
- 10 dkg érett cheddar sajt lereszelve
- 10 dkg bacon felkockázva
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 csapott ek. barna cukor
- 1 tk. só
- 1 kis pohár tejföl
Elkészítés:
1. Süsd a bacont kis lángon, száraz serpenyőben 7 percen át.
2. Keverj tésztát az összes hozzávalóból úgy, hogy a tejfölt adod hozzá a legvégén.
3. Annyi tejföl kell bele, amennyitől jól gyúrható és nem folyékony állaga lesz a tésztának.
4. Pihentesd negyedórán át, majd nyújtsd ki olyan vastagságúra, amilyen magasra a pogácsákat szeretnéd.
5. Mérettől függően 10-17-perc alatt süsd készre a 175 fokos sütőben. Vedd le a sütőlapról azonnal, mert ha nem teszed, könnyen megéghet az alja.
TIPP: Kettévágva miniszendvicseknek is tökéletes alap.