Heti kedvencünk: sajtos makaróni fokhagymás morzsával a tetején

A ropogós, fokhagymás morzsa remekül feldobja ezt az egyszerű fogást.

Morzsával a legfinomabb.
Morzsával a legfinomabb.Oksana Chaun

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 dkg rövid szarvacska
  • 20 dkg vörös cheddar
  • 10 dkg parmezán lereszelve
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 1 tk. barna cukor
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 ek. vaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 kisebb darab száraz zsemle
  • 1 nagy ek. tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd al dentére sós vízben, közben a zsemlét a fokhagymával és a vajjal törd durvára egy aprítógéppel.

Ha a tészta megfőtt, az összes eddig kimaradt hozzávalót forgasd össze, majd tedd egy jénaiba. Szórd rá a morzsát, majd negyedóra alatt pirítsd készre a fogást.

A legfontosabb, hogy ne gondold túl: ha épp másfajta sajtokat szeretsz, vagy azokból van otthon, akkor használd azt, ami épp kéznél van. A lényeg, hogy a tetejét ne felejtsd le róla: a frissen tört, ropogós, fokhagymás morzsával ezerszer finomabb ez a krémes, sajtos tészta. Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek