Hozzávalók 2 személyre
- 30 dkg rövid szarvacska
- 20 dkg vörös cheddar
- 10 dkg parmezán lereszelve
- ízlés szerint só és frissen tört bors
- 1 tk. barna cukor
- 1.5 dl tejszín
- 1 ek. vaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 kisebb darab száraz zsemle
- 1 nagy ek. tejföl
Elkészítés:
A tésztát főzd al dentére sós vízben, közben a zsemlét a fokhagymával és a vajjal törd durvára egy aprítógéppel.
Ha a tészta megfőtt, az összes eddig kimaradt hozzávalót forgasd össze, majd tedd egy jénaiba. Szórd rá a morzsát, majd negyedóra alatt pirítsd készre a fogást.
A legfontosabb, hogy ne gondold túl: ha épp másfajta sajtokat szeretsz, vagy azokból van otthon, akkor használd azt, ami épp kéznél van. A lényeg, hogy a tetejét ne felejtsd le róla: a frissen tört, ropogós, fokhagymás morzsával ezerszer finomabb ez a krémes, sajtos tészta. Jó étvágyat hozzá!