Fekete ribizlis-csokoládés zabkása – néhány perc alatt készül, finom és egészséges

Mi néhány kocka cukormentes étcsokit vágunk apróra ennek a zabkásának a tetejére, ami akár friss, akár fagyasztott gyümölcsökkel remek lesz.

Jól pakold meg a tetejét friss gyümölcsökkel.
Jól pakold meg a tetejét friss gyümölcsökkel.alvarez

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka fekete ribizli
  • 2 ek. feketeribizli-lekvár (a tetejére)
  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • 1.5 bögre forró tej
  • 2 ek. kakaópor
  • 6 deka étcsokoládé apróra vágva
  • 1 csipet
  • néhány csepp édesítő vagy méz
  • banánkarikák a tetejére (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Forrázd le a zabot, majd lefedve adj neki 10 percet. Ha ezzel megvagy, adj hozzá a lekváron kívül minden hozzávalót. Tálald két kisebb pohárba, és a lekvárral a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek