Több szabályszegő autós kaphat büntetést: ez a trükk az oka

GettyImages-474283596

Egy forgalmas út mellett helyeztek el a rendőrök olyan kamerákat, amelyek mesterséges intelligencia segítségével szűrik ki azokat az autósokat, akik nem tartják be a közlekedés szabályait.

A brit rendőrök Devon egyik nagy forgalmú útszakaszánál helyezték ki az új kamerákat, amelyek 117, vezetés közben telefonját nyomkodó sofőr mellett 130 olyan vezetőt is észlelt, aki nem kapcsolta be biztonsági övét. A közel 250 szabálysértőt mindössze három nap alatt fülelte le a technológia.

A kamera folyamatosan fényképezi az autósokat az útszakaszon, a mesterséges intelligencia pedig a képek vizsgálatát követően eldönti, minden rendben volt-e a látottak alapján. Ha kiszúr valamit, az ominózus fotót elküldi a rendőröknek, akik ellenőrzik, tényleg jól látta-e, hogy szabályt sértettek az autóban.

A mesterséges intelligencia ezúttal a rendőröknek nyújt segédkezet
A mesterséges intelligencia ezúttal a rendőröknek nyújt segédkezetJohner Images / Getty Images Hungary

A renitens autósok ezt követően figyelmeztető levelet vagy bírságot kapnak postán.

Devonban, illetve Cornwallban már tavaly szeptemberben elkezdték tesztelni a mesterséges intelligencia nyújtotta segítség lehetőségeit. A most használt technológia Ausztráliából érkezett a brit utakra.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra