Mi történik, ha jön a jeges, és mi az a vánkos?

fortepan 139537

Számos olyan régi magyar szó és kifejezés létezik, amit ma már csak kevesen használnak, de vannak olyanok is, amelyek teljesen kikoptak a köznyelvből. Vajon ki emlékszik arra, mi történik akkor, amikor jön a jegesember, vagy mi célt szolgált a sparhelt?

Leginkább nagyszüleinktől vagy dédszüleinktől hallhattunk a fentiekhez hasonló kifejezéseket, melyeket mi már egyáltalán nem, vagy csak elvétve használunk. Kvízünkkel nyelvőrző időutazásra invitálunk mindenkit, felidézve elődeink nyelvhasználatát.

Vannak olyan régi kifejezések, melyeket ma már egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán használunk.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3: Ez most kifogott rajtad, de ne keseredj el! Volt a kvízkérdések között egy-két tényleg nehéz feladvány.

4–7: Nem rossz teljesítmény, de a régi kifejezéseket és szavakat még tanulmányoznod kell, ha pontosan a jelentésüknek megfelelően szeretnéd használni őket. 

8–10: Gratulálunk, szép teljesítmény! Vajon a szüleidtől vagy a nagyszüleidtől tanultad meg a régi szavak, kifejezések jelentését, vagy az olvasmányélményeidből származik az ismereted?

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra