Tudod, milyen étel a puffogó, a nyögvenyelő vagy a görhe?

sztrapacska-recept

Vajon honnan kapta a nevét a puffogó, és mi lehet az oka annak, hogy egy étel a nyögvenyelő nevet kapja? Sok olyan régi magyar étel létezik, amit valamilyen jellegzetes tulajdonsága alapján neveztek el. Ha ezek az elődeink által igen kedvelt finomságok most felkerülnének egy étlapra, nem biztos, hogy mindannyian tudnánk, mi van a tányérunkon.

Nincs könnyű dolga annak, aki most sparhelten sült laskát szeretne enni. Ugyanis arra is kicsi az esély, hogy találunk egy konyhát, ahol sparhelten sütnek-főznek, és valószínűleg a háziasszonyok közül is csak kevesen lennének azok, akik tudják, mi is az a laska. Vajon téged zavarba hozna, ha valaki arra kérne, hogy süss neki kalinkót? Nézzük, mennyire ismered, milyen ételeket ettek, és azokat, hogy nevezték elődeink!

Régen az ételek főként a rájuk legjellemzőbb tulajdonságukról kapták a nevüket.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3 pont: Most bebizonyosodott, hogy nem vagy egy konyhatündér! Legalábbis ami az elődeink konyháit és ételneveit illeti. Talán a mostani ételek és nevek világában jobban eligazodsz.

4–7 pont: Jól ismered a régi gasztronómiai hagyományokat, szokásokat. Ha nemcsak sütni-főzni, hanem még az irodalmat is szereted, biztos azt is meg tudod mondani, melyik palóc ételt köszönhetjük Mikszáth Kálmánnak.

8–10 pont: Gratulálunk! Te igen jó ismerője vagy a régi magyar konyhának, és talán nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is szoktad kamatoztatod a tudásodat.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra