Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

Szezámmaggal és csilipaprikával tálald.
Szezámmaggal és csilipaprikával tálald.Edwin Tan

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag főtt ramentészta
  • 20 deka fagyasztott spenót
  • 6 deci forró alaplé
  • 4 darab tojás
  • 2 ek. szezámolaj
  • 4 ek. zúzott fokhagyma
  • 4 ek. szójaszósz
  • pirított szezámmag és friss csilipaprika a tetejére
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az olajban süsd össze a spenótot a fokgagymával, ízesítsd és kanalazd a tányérok aljára. Erre mehet az elkészült tészta, majd arra a szójaszósszal ízesített, forró alaplé. A tojást egy külön lábasban készítsd el buggyantott tojásként, majd azokat is tedd a tetejére. Szezámmaggal és csilipaprikával a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek