Felismered egy sorból a 90-es évek rajzfilmslágereit?

Vízipók-Csodapók

Ha a rendszerváltás környékén voltál gyerek, biztosan emlékszel még a vasárnapi matinékra. A kereskedelmi televíziózás beindulása rajzfilmdömpinget hozott a fiatalok életébe. Vajon te emlékszel még, kikért rajongtak a 90-es évek fiataljai?

Nickelodeon, Cartoon Network, Walt Disney bemutatja, Minimax – a televíziózás hihetetlen sebességgel tört be a fiatalabb generációk mindennapjaiba. A kilencvenes években a képernyő elé szegezte a legkisebbeket, s azóta sem ereszti.

Nagyszüleink még rádiójátékokon, szüleink a Tévé Macin nőttek fel, azonban a mai 30-40-es korosztálynak már nem kellett egy hétig várnia arra, hogy korosztályának megfelelő rajzfilmsorozatokat nézhessen. A tematikus csatornák megjelenésével reggeltől estig izgulhattunk korosztálytól függően, hogy vajon a kis kék törpöknek most is sikerül-e elmenekülni Hókuszpók elől, vagy végre bekapja-e Tom a folyton kekeckedő Jerryt. Most azonban nem róluk lesz szó, az igazi fekete öves meserajongók is felköthetik a nadrágjukat, ha szeretnének jól teljesíteni az alábbi kvízen. Vigyázz, ez nehéz lesz!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

Ha 0–4 helyes válaszod lett: Netán túl fiatal vagy a rendszerváltás utáni mesékhez? Érdemes bepótolnod, biztos jól szórakozol majd. 

Ha 5–7 helyes válaszod lett: Szép eredmény, de érdemes újra rákeresned a legendás történetekre. 

Ha 8–10 helyes válaszod lett: Gratulálunk, elképesztő eredmény, tiéd a képzeletbeli csodalámpa, jár a három kívánság!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra