Ez a nyári pulykaburger kapros joghurttal és csípős szósszal lesz a legfinomabb

Mi szeretünk mindent, ami finom és gyorsan elkészül, ezért rajongjuk ezt a könnyű pulykaburgert, ami hamburgerzsömlében és kalácsba töltve is nagyon finom.

Lehetsz kreatív a kedvenc fűszereiddel.
Lehetsz kreatív a kedvenc fűszereiddel.I_rinka

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab hamburgerzsömle
  • 1 tk. vaj
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 kis csokor kapor
  • 0.5 pohár görög joghurt
  • 2 ek. Sriracha
  • 10 deka uborkaszelet
  • 20 deka darált pulykahús
  • 1 kisebb szelet tejbe áztatott, kinyomkodott kalács
  • 0.5 darab tojás enyhén felverve
  • 10 deka mozzarella felszeletelve
Recept idők

Elkészítés:

Ízesítsd a húst, majd dolgozd össze alaposan a tojással és kaláccsal. Zsemlemorzsába keverve, bő olajban süsd ki közepes lángon. Közben vajazd meg és pirítsd meg a zsömléket, kend meg a kapor és joghurt ízesített keverékével, arra mehet az uborka, arra a hús, majd a sajt. Ha szereted a csípőset, Srirachával tedd még pikánsabbá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek