Polgár Juditot éltették a Világsakkfesztiválon

GettyImages-622327838

Nagy érdeklődés övezte az első alkalommal hibrid formában megrendezett Világsakkfesztivált, melyen valóságos sakkpalotává változott a Magyar Nemzeti Galéria - írja az MTI.

Az egésznapos szombati eseményen a kreativitás és az innováció témája vonult végig, ami különleges előadások formájában öltött testet. Az idei év legnagyobb újítása az a nemzetközi konferencia (Educational Chess Summit) volt, amelyen többek között Rubik Ernő mesélt híres találmánya oktatásban rejlő erejéről, szerinte "a következő generáció sikeréhez vezető út kétségkívül a játék alapú oktatásban keresendő".

"A sakk nemcsak az osztálytermeket változtatja meg, hanem az iskola kultúráját is" - mondta Jerry Nash sakknevelési tanácsadó arra rámutatva, hogy a játék látványosan javítja a gyerekek tanuláshoz való hozzáállását. Kifejtette, hogy a sakk révén fejlesztett gyerekekben egytől egyig jelen van az "igenis meg tudom csinálni" érzés.

"Őszintén remélem, hogy az Erasmus+ tanárképző akadémiáink átveszik majd a Sakkpalota megközelítését" - jelentette ki Mariya Gabriel, az Európai Bizottság innovációért, kutatásért, kulturális ügyekért, oktatásért és ifjúságért felelős tagja, uniós biztos, aki követendő példaként említette a Polgár Judit Módszert.

A Nemzetközi és az Európai Sakkszövetség, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma is példaértékűnek nevezte Polgár Judit képességfejlesztő oktatási programjait. A szervezetek célul tűzték ki, hogy együttműködési megállapodásuk keretében szakmailag támogatják és világszerte népszerűsítik a Polgár Judit Módszert.

Az eseményen nagy érdeklődés övezte az immár hagyománynak számító szimultán partit is, amelyen Polgár Judit és Almási Zoltán nagymester ellen tehették próbára tudásukat a jelentkezők, és szép számmal érkeztek látogatók Polgár Judit Legyél te is bajnok című könyvének dedikálására is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek