Emlékszel még, mivel fizettek az euró előtt ezekben az országokban?

GettyImages-1205071002 (1)

Sokunk számára emlékezetes az Üvegtigris című film Róka nevű figurája, aki egy tutinak vélt üzlet kapcsán jókora fáziskéséssel tudja meg, hogy már rég euró van a németeknél. Manapság, az internet világában, nehéz elképzelni, hogy ilyesmi megtörténjen, inkább az a kérdés, hogy vajon emlékszünk-e még, mi volt a pénznem egyes országokban az euró előtt?

Az eurózónán kívül még ma is meg kell erőltetnünk a memóriánkat, hogy észben tartsuk a különböző fizetőeszközöket. Eurózónán belül ma már ez nem téma, de ha leporoljuk emlékeinket, fel tudjuk még eleveníteni, hol mivel fizettünk az egységes fizetőeszköz bevezetése előtt?

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3 találat: Talán nem esett le a tantusz időben. Szerencse, hogy ma már csak egy szót kell megjegyezni: euró.

4–7 találat: Ez frankó! Szép teljesítmény, elismerésünk.

8–10 találat: Bravó! Ezzel a csodás eredménnyel megkoronáztad a napod, gratulálunk!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra