Tudod fejből, hogy melyik pénzen ki vagy mi szerepel? Kvíz!

húszezres

Bár egyre többször fizetünk bankkártya vagy applikáció segítségével, a bankjegyek és pénzérmék ma is mindennapjaink részei, a legtöbben rendszeresen kézbe veszünk ilyen oldschool fizetőeszközt is. De vajon alaposan meg is nézzük, mivel fizetünk és mit kapunk vissza?

A pénz nem boldogít – mondják egyesek. De azért jó, ha van – mondják mások. Nem csak a pénz boldogít – összegezzük mi.

A pénz, bár sokszor érzi tőle magát szorongatva az ember, remek találmány. Nekem például nehéz lenne olyan árucserepartnert keresnem, aki egy ilyen kvízért vagy akármilyen izgalmas mélyinterjúért finom kovászos kenyeret adna vagy befűtené a lakást, így nagyon jól jön, hogy sok évvel ezelőtt feltalálták ezt a fizetőeszközt. 

Az, hogy fizikailag is tapintható, hús-vér pénzzel fizessünk, a technikának köszönhetően lassan, de biztosan kimegy a divatból. De addig, míg vannak hozzánk hasonló maradiak, pop-up piacok és a Kéktúra útvonal mellett elhelyezkedő kiskocsmák, a pénz marad ez az élmény is.

De térjünk a lényegre. Ha a pénztárcánkból épp a megfelelő címletet akarjuk kihalászni, a legtöbbször színek alapján tájékozódunk, az aprónál pedig a szín és a méret is segítségünkre van, amikor a kasszához érünk. Mikor volt utoljára olyan, hogy alaposabban is megnézted, mivel fizetsz? Álmodból felkeltve is beugrik, milyen nevezetes történelmi alakok, épített vagy természeti értékek virítanak a forinton? Vagy ha úgy nem is, pár perces lazítás közben? 

Most kiderül!

Fontos figyelmeztetés: kérdéseinkben bankjegyekre és a pénzérmék alapkiadásaira kérdezünk, vagyis a válaszadáskor ne a különböző jubileumi emlékérmékből vagy különleges kiadásokból indulj ki, ha jól szeretnél tippelni!

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra