Ha valaki, akkor a mérges séf, Gordon Ramsay biztosan tudja, hogyan kell jó palacsintát készíteni. A legjobb az egészben, hogy nem fél megosztani azt a receptet, amelyet szerte a világban használnak az éttermeiben, így könnyedén lemásolhatjuk mi is. Akár már holnap reggel. Vagy ma este. Vagy inkább most azonnal.
Ramsay receptje úgynevezett buttermilket használ, ami magyarul írót jelent. Ha nem kapsz a boltban, akkor se engedd el ezt a finomságot, már mondjuk is, hogyan készíthetsz házilag valami nagyon hasonlót.
Az író egy savanykás ízű, híg, opálos folyadék, a túró- és vajkészítés mellékterméke. Ha otthon készítenénk, nem lesz másra szükségünk, csak egy kis zsíros tejre és citromlére vagy fehérborecetre. Egy bögre tejhez egy evőkanál ecetet vagy citromlevet számoljunk. Adjuk hozzá, majd szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni 5-10 percet, és már el is készült.
Itt pedig a csodarecept, amivel állítólag a legfinomabb amerikai palacsintákat készítheted:
Hozzávalók:
2 tojás, szétválasztva
2 evőkanál cukor
½ teáskanál só
2 teáskanál sütőpor
60 gramm növényi olaj
300 g író
160 g hagyományos liszt
1 tk. vaníliaesszencia
Így készítsd el Ramsay kedvencét:
- A tojásfehérjét válasszuk szét, és verjük habosra.
- Keverjük össze az összes többi hozzávalót egy külön tálban.
- Lassan forgassuk bele a tojásfehérjét.
- Öntsük a palacsintatésztát adagonként egy vajjal kikent tapadásmentes serpenyőbe.
- Közepes lángon süssük, amíg kis buborékok nem keletkeznek a keverék tetején, körülbelül 5-6 percig.
- Egyszer fordítsuk meg, és süssük további 2 percig.