Csokikrémmel és eperrel a legjobb a palacsinta.margouillatphotos
Hozzávalók
A palacsintához
- 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
- 1 bögre tej
- 2 darab tojás
- 2 ek. cukor
- 1 mk. só
- szódavíz
A töltelékhez
- 5 ek. eperlekvár
- 5 ek. Nutella
- 6 ek. natúr sajtkrém vagy mascarpone
Elkészítés:
1. A lekvárt keverd el a mascarpone felével, és tedd félre.
2. A mogyorókrémet keverd el a mascarpone másik felével, és tedd félre.
3. A palacsinta hozzávalóit keverd el egymással, pihentesd negyedórán át, majd húzd fel annyi szódával, amitől enyhén sűrű palacsintatésztát kapsz.
4. Egy kevés olajban süsd ki a palacsintákat, majd rétegezd felváltva a kétféle töltelékkel.
TIPP: Dupla adagban és minisütőben lesz igazán magas torta belőle.