Különleges bögréspalacsinta-recept

Ha egy olyan receptet keresel, amit a legválogatósabb gyerekek és felnőttek is szeretnek, ezt az epres-mogyorókrémes palacsintatortát vesd be.

Csokikrémmel és eperrel a legjobb a palacsinta.
Csokikrémmel és eperrel a legjobb a palacsinta.margouillatphotos

Hozzávalók

A palacsintához

  • 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 bögre tej
  • 2 darab tojás
  • 2 ek. cukor
  • 1 mk.
  • szódavíz

A töltelékhez

  • 5 ek. eperlekvár
  • 5 ek. Nutella
  • 6 ek. natúr sajtkrém vagy mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

1. A lekvárt keverd el a mascarpone felével, és tedd félre. 

2. A mogyorókrémet keverd el a mascarpone másik felével, és tedd félre. 

3. A palacsinta hozzávalóit keverd el egymással, pihentesd negyedórán át, majd húzd fel annyi szódával, amitől enyhén sűrű palacsintatésztát kapsz. 

4. Egy kevés olajban süsd ki a palacsintákat, majd rétegezd felváltva a kétféle töltelékkel. 

TIPP: Dupla adagban és minisütőben lesz igazán magas torta belőle.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek