Okosabb vagy, mint egy ötödikes? – Természetismeretből tesztelheted magad

Aligha van olyan iskolás, akit ne érdekelne az őt körülvevő világ, aki ne akarná megérteni a jelenségeit, akit ne varázsolna el a növények, állatok, bolygók világa, esetleg az emberi test rejtelmei. Szeptemberi kvízsorozatunk harmadik részében a korábban környezetismeretként, később természetismeretként, ma egyre inkább természettudományként ismert tantárggyal foglalkozunk.

Érdeklődő gyerekeknek és azoknak, akiknek sokat olvasnak a szüleik, az alsós környezetórák anyaga már iskola előtt ismerős: mesekönyvekből, ismeretterjesztő sorozatokból megtanulják, hogy néznek ki a háztáji állatok, hogyan változik az idő, vagy éppen milyen eszközökkel mérjük a különböző mennyiségeket. 

Az ötödikes környezet ennél már kicsit több ismeretet kér számon a gyerekeken, egyre több szakkifejezéssel találkoznak, egyre többet tanulnak meg az őket körülvevő világról. A világban bizonyára te is otthonosan mozogsz, az viszont, hogy mi maradt meg az ötödikes tanórákból, most fog csak kiderülni.

A kvíz alapját a 2020-as NAT alapján készült tankönyv képezi.

Teszteld!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra