Ebbe az országba utazik majd 2025-ben mindenki

GettyImages-1473319745

A gazdag történelmi múlttal rendelkező városok és országok mindig is első számú célpontként szerepeltek az utazni vágyók bakancslistáján. Az európai országok közül különösen két ország örvendett nagy népszerűségnek. Ismerve az épített és természeti adottságaikat, könnyű belátni, hogy miért.

A nyugat-európai országok mindegyike kivétel nélkül változatos nyaralást ígér, és számos olyan élményt tartogat, melyek érdeklődési körtől függetlenül szinte az utazók minden ízlését kielégítik. Legyen szó történelemről, kultúráról, gasztronómiáról, nagyvárosi nyüzsgő kiruccanásról vagy lassabb életritmust diktáló vidéki elbújásról. Az országok közül kettő jó úton halad afelé, hogy 2025-re elnyerje a világ leglátogatottabb országa címet. De vajon melyik ígérkezik 2025-ben a legnépszerűbb utazási célpontnak, és miért érdemes odautazni? 

Ez az ország a leglátogatottabb a világon

Az egyedülálló konyhájáról, kiváló borairól és világszerte híres művészetéről ismert Franciaország évek óta uralja a világ idegenforgalmi ágazatát, és csekély jelét sem mutatja annak, hogy ez a közeljövőben megváltozna. Aki már járt Franciaországban, kétségkívül megérti, hogy 2025-re miért lesz ez a világ leglátogatottabb országa.

Aki járt már Franciaországban, biztos, hogy legalább még egyszer vissza szeretne oda utazni
Aki járt már Franciaországban, biztos, hogy legalább még egyszer vissza szeretne oda utazniJasmina007 / Getty Images Hungary

Az elsőséget azonban nem adták könnyen, volt némi versengés a dobogó legfelső fokáért. Spanyolország régóta vetekszik Franciaországgal a világ legnépszerűbb utazási célpontja címért. Az angol GlobalData elemzőcég szerint 2021-ben sikerült is az Ibériai-félsziget jelentős részét uraló országnak a legjobb helyet elfoglalnia. A jelentésből egyébként az is kiderül, hogy Olaszország sem marad le sokkal a turisták két kedvence mögött.

A londoni adatelemző és tanácsadó vállalat kutatásai azonban azt mutatják, hogy Franciaország ismét az élre tör. A 2022-ben a világ minden tájáról 66,6 millió látogatót vonzott Franciaország az előrejelzések szerint 2025-re 93,7 millió utazót fogadhat majd, ami meghaladja a 2019-ben elért 88,1 milliós korábbi csúcsot. 

A szakemberek szerint idegenforgalmi szempontból Spanyolországnak sem lesz oka panaszra, hiszen nemzetközi szinten 2025-ben várhatóan 89,5 millió látogató keresi majd fel.

Kik utaznak Franciaországba?

Franciaország nemcsak az európaiak, hanem a különböző kontinensekről érkező turisták kedvenc utazási célpontja is. A legtöbb külföldi az Egyesült Királyságból, Belgiumból és Németországból érkezik, de gyakori vendégek a kínaiak és az amerikai turisták is. Utóbbiak számára Franciaország lett Nyugat-Európa egyik legnépszerűbb úti célja. 

Franciaországban minden évszak csodálatos látványt tartogat az odautazóknak
Franciaországban minden évszak csodálatos látványt tartogat az odautazóknak1111Iespdj / Getty Images Hungary

A világjárók jól tudják, hogy legyen szó akár Spanyolországról, akár Franciaországról, a látogatás tavasszal vagy ősszel a legideálisabb, hiszen a szezonális utazások segítenek elkerülni a nagy tömeget és a rekkenő hőséget, ráadásul ilyenkor az utazással járó költségeken akár még spórolni is lehet.

Miért éppen Franciaország?

Számtalan oka van annak, hogy sok turista érkezik Franciaországba. Földrajzi adottságai alapján ideális hely azoknak is, akik a tengerparton szeretnének pihenni, és azoknak is, akik a hegyekben aktív kikapcsolódásra vágynak. Az ország sokoldalúságának köszönhetően rengeteg látnivalót is kínál. A látogatók felfedezhetik a történelmi emlékhelyeket, nevezetességeket, a nyüzsgő városi csomópontokat, de a lassabb tempójú vidéki életbe is belekóstolhatnak, mindemellett megismerhetik a világhírű francia konyhát és az ország legjobb borait is.

A látnivalók mellett a gasztronómia is sok látogatót vonz
A látnivalók mellett a gasztronómia is sok látogatót vonzAlexander Spatari / Getty Images Hungary

A fejlett infrastruktúrának, főként a nagy sebességű vasúthálózatnak köszönhetően az országon belüli utazás is megkönnyíti Franciaország és akár a szomszédos államok felfedezését is. A GlobalData utazási és turisztikai elemzői szerint nagy szerep jut majd a jövőben az egyik legfontosabb nyugat-európai közlekedési projektnek, az Ultra Rapid Train vonalnak, mellyel az Európai Bizottság a portugáliai Lisszabon és a finn Helsinki közötti vasúti összeköttetés javítását tervezi. A 8000 kilométeres, kétvágányú, nagy sebességű vasúthálózat Portugálián, Spanyolországon, Franciaországon, Németországon, Dánián, Észtországon, Litvánián, Lengyelországon és Finnországon halad majd keresztül.

A fejlett vasúti közlekedés is segíti a turisták országon belüli közlekedését
A fejlett vasúti közlekedés is segíti a turisták országon belüli közlekedésétmartin-dm / Getty Images Hungary

Franciaország népszerűségét tovább növeli, hogy otthont ad a 2024-es párizsi olimpiának, a világ legnagyobb kerékpárversenyének, a Tour de France-nak, a francia nyílt teniszbajnokságnak, a Forma–1-es Monacói Nagydíjnak és a cannes-i filmfesztiválnak is. Az állandó programok mellett idén ősszel szintén Franciaország lesz az otthona a 2023-as rögbi-világbajnokságnak is.

Városai közül még mindig tagadhatatlanul a főváros, Párizs a legnépszerűbb úti cél a turisták körében. De a gazdag művészetéről és építészetéről híres Lyon, valamint a népszerű pincészeteiről és kiváló borairól ismert Bordeaux is kihagyhatatlan helynek számít.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra