6 ismert gasztroblogger omlettjét készítették el, az egyik mikrós lett a legfinomabb

Kipróbálták a legjobbakat, így neked már nem kell.

Omlettet készíteni nem is olyan nehéz: néhány felvert tojás, sütés kis lángon, majd valamilyen klassz töltelék, jó sok sajt és a láng lezárása, mielőtt az egész kiszáradna vagy odaégne. Ugyanakkor omlettet készíteni nem is olyan egyszerű, főleg, mert millió jobbnál jobb recept van hozzá az interneten, és senkinek sincs ideje az összeset kipróbálni. Akárhogy is, az Insider csapata ez alkalommal a legjobb séfek legígéretesebb omlettreceptjeit tesztelte le, már mutatjuk is, milyen eredménnyel. 

A tesztelők Ina Garten, Carla Hall, Emeril Lagasse, Giada De Laurentiis, Ree Drummond és Alton Brown híressé vált szakácsok hat nagyon különböző receptjét próbálták ki. Az egyik például epret ajánl töltelékként, egy másikat pedig mikrohullámú sütőben készítették. Voltak tehát szokatlan módszerek és hozzávalók, amik között olyan is akadt, ami tökéletesen bevált.

Garten omlettje rengeteg friss fűszernövényt igényel

Ina Garten omlettreceptje sok friss fűszernövényt tartalmaz: petrezselymet, metélőhagymát, tárkonyt és francia petrezselymet. „Az apróra vágott zöldféléket egy tálba dobtam, majd tejjel, sóval, borssal és tojással összekevertem” – részletezi a teszt egyik résztvevője. 

„Miután egy serpenyőt olívaolajjal bevontam, és közepesen magas hőfokon hagytam melegedni, addig kavargattam benne a habosított keveréket, amíg a tojások össze nem álltak. Amikor már majdnem elkészült, a tetejére tettem egy kevés kecskesajtot és paprikát” – sorolta. 

Végül a tojások kissé ráragadtak a serpenyőre, így nem is lehetett szépen összehajtani az omlettet. Ettől függetlenül nagyon finom lett: a kecskesajt tökéletesen összeillett a zöldfűszerekkel. 

Hall szufléhoz hasonlító omlettje mikrohullámú sütőben készül

Ki tudja, miért hívják omlettnek ezt a mikróban, egyadagos tálban készült fogást, de mindegy is a neve, ha finom.

„Azzal kezdtem, hogy a brokkolit a mikrohullámú sütőben vajjal, vízzel, sóval és borssal megfőztem egy nedves papírtörlővel letakart tálban, és mindössze két perc alatt a zöldség tökéletesen ropogós és puha lett” – sorolta a receptet annak elkészítője.

„Amint megfőtt a brokkoli, egy tálban összekevertem egy kis adag majonézt, vizet, sót, borsot és citromlevet, majd hozzáadtam a tojásokat, és alaposan összekevertem habverővel” – sorolta hozzá az összetevőket, melyek között a víz lehetett a titkos alapanyag, ami miatt az omlett a néhány perces sütés alatt nem száradt ki és minden kóstoló szerint isteni lett.

A tökéletes reggeli.
A tökéletes reggeli.Fotó: Vasil Dimitrov / Getty Images Hungary

Lagasse omlettjét turmixgépben kell összekeverni, nem érte meg az extra mosogatást

Lagasse receptje nem igényel habverést, csupán néhány egyszerű összetevőt, például tojást, sót, borsot és tejszínt, amiket turmixban kell összekeverni.

„Az összes hozzávalót turmixgépbe tettem, és körülbelül egy percig hagytam futni, majd egy forró, vajas serpenyőbe öntöttem a keveréket. Bár a hőt lejjebb vettem, amint a tojások a serpenyőbe kerültek, mégis elkezdett leragadni az alja, így az omlettet kihívás volt megfordítani” – sorolta a tesztelő, akinek nem lett a kedvence a turmixos megoldás. 

Ez a omlett nem volt éppen a legszebb, cserébe finom lett, be kellett hozzá ugyanakkor piszkolni a turmixgépet. 

De Laurentiis receptje a legfurább az összes közül

Jó eséllyel még a legnagyobb ínyencek is felhúzzák a szemöldöküket, ha meghallják az epres-mentás omlett ötletét. Na, hát nem is lett valami finom a gasztrokaland végeredménye. 

„Nem voltam biztos benne, mit érzek De Laurentiis omlettreceptjével kapcsolatban, ami mentát, epret és tejszínhabot tartalmaz. Reméltem, hogy inkább palacsinta-, mint omlettízű lesz”  – kezdte a tesztelő, aki nem járt szerencsével. 

Az epret egy kis cukorban és fehérborecetben kellett pihentetni, a keverőedényben tejszínhabot keverni porcukorral és vaníliával.

Ezután összekeverték a tojásokat, az apróra vágott mentát, a cukrot, a tejszínt és a sót, és beleöntötték a keveréket a serpenyőbe, ahol olvasztott vaj és olaj keverékén sült meg. Ennek az omlettnek jó sok íze lett, de hiába: azok nem egészítették ki egymást. Nem lett újrakészítős a recept: az omlettet nem véletlenül esszük sósan, ez már biztos. 

Vajon meg van töltve valamivel?
Vajon meg van töltve valamivel?Fotó: sbossert / Getty Images Hungary

Drummond receptje is mikrohullámú sütőben készül

Ehhez a pofonegyszerű tojásételhez meg kell olvasztani egy nagy kanál vajat egy bögrében, majd felverni a tojást, hozzáadni tejet, sajtot, sót, borsot és egy kevés felkockázott paprikát. Ezek után mehet a mikrohullámú sütőbe, amíg minden alaposan meg nem fő benne.

„Meglepett, hogy mennyire élveztem ezt az omlettet, pedig inkább rántotta volt” – mondta a tesztelő, hozzátéve, hogy a tojás a mikrózás ellenére sem lett gumiállagú.

Brown receptje minimálhangulatban készült

Ehhez a fogáshoz a tojásokat öt percig forró vízben kell pihentetni, majd egy tálba törni és sóval összekeverni. 

„Ezután vajat hevítettem a serpenyőben, és beleöntöttem a tojásokat, habverővel addig kevertem, amíg kezdtek megsülni. Ám a tojássárgája és a fehérje alapos keverés mellett is szétvált egymástól, ráadásul az egész a serpenyő aljához tapadt és széthullott” – állította a tesztelő, aki ezek szerint nem használt elég zsiradékot az omlettjéhez. 

Az első falat íze finom, puha és kissé krémes volt, végül metélőhagyma is került a közepébe, azzal lett igazán ízletes.

Mustra