Gyors vacsoratipp: az olaszok citromos tésztája parmezánnal és vajjal a legfinomabb

Az olaszok nagyon szeretik az egyszerűen összeállítható tésztákat, és mi ennek csak örülni tudunk.

Szarvasgomba-forgácsokkal és frissen sült garnélával is szeretjük.
Szarvasgomba-forgácsokkal és frissen sült garnélával is szeretjük.alle12

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 dkg bármilyen olasz száraztészta
  • 1 kisebb darab biocitrom leve és héja
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • ízlés szerint só és frissen tört zöldbors
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • 2 ek. zöld olíva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, majd szűrd le. A vajat egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel, keverd hozzá a tésztát egy fél merőkanálnyi főzőlével együtt. Ehhez mehet az összes szükséges hozzávaló. Kapjon egy nagy keverést, és már tálalhatod is. 

Ha a citromos változat elkészült, feldobhatod füstös paprikaszósszal, marinált articsókával, gombával, olívabogyóval vagy napon szárított sonkafalatokkal. Mondanunk sem kell, hogy egy frissen gyúrt, házi tagliatelle lesz a legtökéletesebb hozzá.

(Bár a hagyományos recept nem írja, de nálunk plusz mascarponéval, zöld olívával és zöldborrsal készül, szerintünk így a legfinomabb!)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek