Hozzávalók 2 személyre
- 30 dkg bármilyen olasz száraztészta
- 1 kisebb darab biocitrom leve és héja
- 1 nagy ek. puha vaj
- ízlés szerint só és frissen tört zöldbors
- 1 nagy ek. mascarpone
- 15 dkg reszelt parmezán
- 2 ek. zöld olíva
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, majd szűrd le. A vajat egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel, keverd hozzá a tésztát egy fél merőkanálnyi főzőlével együtt. Ehhez mehet az összes szükséges hozzávaló. Kapjon egy nagy keverést, és már tálalhatod is.
Ha a citromos változat elkészült, feldobhatod füstös paprikaszósszal, marinált articsókával, gombával, olívabogyóval vagy napon szárított sonkafalatokkal. Mondanunk sem kell, hogy egy frissen gyúrt, házi tagliatelle lesz a legtökéletesebb hozzá.
(Bár a hagyományos recept nem írja, de nálunk plusz mascarponéval, zöld olívával és zöldborrsal készül, szerintünk így a legfinomabb!)