Ebbe a klassz olasz kenyérbe érdemes elhasználnod a maradék grízt

Ha épp van időd arra, hogy kipróbálj otthon mindenféle különleges kenyérreceptet, kezdd ezzel az olasz változattal, ami még finomabb lesz, ha egy kevés sült fokhagymát vagy apróra vágott, szárított paradicsomot is keversz a tésztájába.

Lehet a formákkal és díszítésekkel játszani, de egyszerűbb, rusztikusabb változatban is remekül néz ki.
Lehet a formákkal és díszítésekkel játszani, de egyszerűbb, rusztikusabb változatban is remekül néz ki.PicturePartners

Hozzávalók

  • 1 tk. barna cukor
  • 300 g kenyérliszt
  • 72 g búzadara
  • 2 tk.
  • 1 g instant élesztő
  • 330 ml langyos víz
  • 5 ek. olívaolaj vagy a szárított paradicsom olaja
  • (elhagyható) rozmaring és aszalt paradicsom összevágva
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással alaposan a száraz hozzávalókat, majd a többi alapanyaggal dagaszd sűrű tésztává. Tedd a megfelelő formába, és adj neki langyos helyen egy órát, majd gőzben süsd készre nem túl magas hőmérsékleten 50 perc alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek